• Rekedtség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        Édesapám (68 éves) már 3 hónapja be van rekedve.Felkeresett gégész doktort, aki váladék minta vétel nélkül megállapította, hogy valamire allergiás. Felírt egy (drága) gyógyszert, amit apukám 2 dobozzal beszedett, de a rekedtsége még mindig fennáll.

        Sőt most már alvadt véres váladék is keletkezik. Mit tanácsol, forduljunk másik orvoshoz vagy ez előfordulhat allergiánál is?

        Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel: Gné

        WEBBeteg szakértő válasza a rekedtség témában

        Amiatt is javasolnám az ismételt vizsgálatot, mely a hangszalag és gége részletesebb vizsgálatát is tartalmazza, mert az ebben az életkorban hirtelen, különösebb előzmény (lázas, hurutos megbetegedés, köhögés, stb) nélkül kialakuló rekedtség gégerákra gyanús. Főleg ha ahhoz véres váldék társul.

        Ilyen előrehaladott életkorban az allergiás betegségek inkább szelídülnek, ritka (de nem kizárt) az új megbetegedés, de a véres váladékozás nem jellemző tünete a kórképnek.

        Emiatt is ismételt vizsgálatot javasolnék.


        Kérdés: 2010-01-31 22:21:15; Megválaszolva: 2010. január 31., 22:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.