• fül-orr panasz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jónapot! Az a panaszom hogy halláscsökkenést állapitottak meg nállam, plusz hogy orrkagyótúltengésem van ezt nem vették figyelembe (csak a hallásomat vizsgállták hogy mit hallok és mit nem)nos olvastam hogy ettől is lehet csökkenés mivel elég fiatal vagyok, mikor ezt megmondták h nemhallok jol heteken keresztül csak sírtam a fejem orrom fülem agyam telitelt folyadékkal gennyel, és volt amikor egyik nap eza sok lé a fejemben kimozdult az addigi helyéből és elkezdett folydogállni ettől kezdve folyik a fülem és zúg is megállás nélkül valószínűleg rossz hatást, nyomást gyakorolt ez a sok folyadék a fülemre, az orromhoz visszatérve pedig amiota ez az egész van kb6 hónapja minden nap legalább ezer pairzsebkendőt használok el mindig taknyos az orrom de van amikor teljesen száraz és bevan dugulva van hogy alig kapok rajta levegőt, ettől nyomást érzek az egész fejemben és hozzátenném hogy volt egy orvos aki nem hitte el hogy nekem folyik a fülem mert hogy szerinte a dobhártyám ép és levegő van benne de naponta többször folyik a fülem (nem piszkálom semmivel hogy attol fojna)de inkább este vagy reggel szokkott, de van amikor teljesen száraz semmi fojadék de nagyábol testhejzettől függően válltozik ahogy a hallásom is van amikor teljesen tompa de van amikor különböző testhejzetben teljesen jol hallok.ezt a fül-orr összefüggést hogy lehetne kimutatni valami röntgenen ez látszana hogy nem stimmel az orromal valami és ez elzárhatja a hallójáratomat? nem tudom mitcsináljak hogy az orvos nem fogja fel amit mondok és csk hallucinálok hogy folyik a fülem?...nem köszönöm ha tud valami hasznosat mondani nekem ezekkel kapcsolatban

        WEBBeteg szakértő válasza a fül-orr-gégészet témában

        Az orrlégzési nehezítettség, és az orrkagylótúltengés valóban okoz halláspanaszt, csakűgymint a krónikus középfülgyulladás, mely a fülfolyást okozza.

        A hallásvizsgálati lelet segít elkülöníteni a halláscsükkenás okát is. A különböző görbékalakja, az érintett frekvenciák, stb. alapján.

        Ha a leletét értékelő orvos szerint halláspanasza hátterében nem az orrlégzési panasza áll, sajnos azt el kell fogadnia.

        Ettől függetlenül orrlégzési panasza kezelhető/kezelendő.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-01-31 22:16:12; Megválaszolva: 2010. január 31., 22:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: