garatmandula

Kedves Dr Nő/Úr!

Jobb oldali garatmandulám kicsit nagyobb a bal oldalinál (és vékony hajszálerek, és repedések láthatók rajta) , ez teljesen normális vagy mindkettőnek egyenlő nagyságúnak kellene lennie? Torkom néha kapar de nem fáj, nem vagyok/voltam mostanában megfázva.

 

Válaszát köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza garatmandula témában

Az, hogy ez normális-e, az az asszimetria mértékétől is függ, hiszen ahogy mondani szokták: két ujjunk sem egyforma.

De azért az garatmandulák asszimetriája mindig figyelemfelkeltő, nem szabad rá legyinteni, főleg ha amint írja a szerkezet is mintha megváltozott volna a duzzadtabb mandulának. Megelőzően pedig hurutosság nem álltfenn.

A legjobb, ha fül-orr-gégész szakorvoshoz fordul, aki vizsgálat után többet mondhat.

Kérdés: 2010. január 28., 23:31; Megválaszolva: 2010. január 28., 23:31
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Arcüreg panoráma röntgen
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés