Fültisztításról

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr

Radikális műtétem volt a jobb fülemen 45 éve.

A gondom az hogy öntisztulása nincs, vizzel nem moshatom

mivel van egy lyuk a dobhártyámon.Hamar eldugul ami elég

kellemetlen érzés.Kérdésem: az Audi-spaet én használhatom-e tisztitásra

Válaszát előre is köszönöm           Gy Józsefné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza fültisztítás témában

Tisztelt Gy.Józsefné!

A műtét során kialakított radikális üreg tisztítása szakorvosi feladat. Valóban helyesen tudja, ilyenkor a fül öntisztuló mechanizmusa nem működik. Sajnos a megváltozott anatómiai viszonyok miatt a különböző patikában kapható spray-k, így az Audi-spray nem alkalmazható ilyen esetben. A radikális üreg szerkezete miatt a spray nemtudja kifejteni hatását. Ezen felül  semmilyen egyéb esetben sem használható amikor a dobhártya lyukas!

 

Kérdés: 2009. december 15., 09:27; Megválaszolva: 2009. december 15., 09:27
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Fūl-orr gégészeti problémák!
Tisztelt Doktor Ur! Hétfő délután tisztìtani kezdtem a fūlemet fūlpiszkálòval, és csak azt vettem már észre, hogy belenyìllalt a jobb fūlembe...
Fül-fog fájdalom
Jó reggelt kívánok! Pár napja tisztítottam a fülem, és a fültisztító pálcika túl mélyre ment a bal fülemben, egy kis fájdalmat éreztem...
Mit tehetnénk? Csak az orvos...
Fültisztításkor kicsit mélyebbre nyomtam a fültisztítót és bent ragadt a vattapamacs. Tudom, hogy nem szabad mélyen piszkálni, de nagyon viszket ott...
fültisztítás
Tisztelt fül-orr -gégész Doktor nő! Azt szeretném tudni, hogy a Fül tisztító sprékröl amit a patikákban árulnak mi a véleménye, menyire jók...
Ártalmas lehet-e az audio spray...
4 éves unokám gyakran fájlalja a fülét, az orvos szerint a nagyon szűk járatot eldugítja a fülzsír és emiatt begyulladhat, fájdalmassá válhat a...