Fültisztításról

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr

Radikális műtétem volt a jobb fülemen 45 éve.

A gondom az, hogy öntisztulása nincs, vizzel nem moshatom

mivel van egy lyuk a dobhártyámon. Hamar eldugul, ami elég

kellemetlen érzés.Kérdésem: az Audi-spaet én használhatom-e tisztitásra

Válaszát előre is köszönöm           Gy Józsefné

WEBBeteg Szakértő válasza fültisztítás témában

Tisztelt Gy. Józsefné! A műtét során kialakított radikális üreg tisztítása szakorvosi feladat. Valóban helyesen tudja, ilyenkor a fül öntisztuló mechanizmusa nem működik. Sajnos a megváltozott anatómiai viszonyok miatt a különböző patikában kapható spray-k, így az Audi-spray nem alkalmazható ilyen esetben. A radikális üreg szerkezete miatt a spray nemtudja kifejteni hatását. Ezen felül  semmilyen egyéb esetben sem használható, amikor a dobhártya lyukas!  

Megválaszolva: 2009. december 15.

Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Fūl-orr gégészeti problémák!
Tisztelt Doktor Ur! Hétfő délután tisztítani kezdtem a fūlemet fūlpiszkálòval, és csak azt vettem már észre, hogy belenyíllalt a jobb fūlembe, és utánna már...
Fül-fog fájdalom
Jó reggelt kívánok! Pár napja tisztítottam a fülem, és a fültisztító pálcika túl mélyre ment a bal fülemben, egy kis fájdalmat éreztem, nagyon megijedtem....
Mit tehetnénk? Csak az orvos segíthet?
Fültisztításkor kicsit mélyebbre nyomtam a fültisztítót és bent ragadt a vattapamacs. Tudom, hogy nem szabad mélyen piszkálni, de nagyon viszket ott mindig,...
Fültisztítás
Tisztelt fül-orr -gégész Doktor nő! Azt szeretném tudni, hogy a Fül tisztító sprékröl, amit a patikákban árulnak mi a véleménye, menyire jók azok, mert...
Ártalmas lehet-e az audio spray...
4 éves unokám gyakran fájlalja a fülét, az orvos szerint a nagyon szűk járatot eldugítja a fülzsír és emiatt begyulladhat, fájdalmassá válhat a belső fül....
Közepesen vérbő gége nyálkahártya