Nagyothallás

Tisztelt Doktornő/Úr!

 

Nagymamámon észrevettem, hogy nagyot hall, ha szólok neki, nem válaszol azonnal, többször is meg kell ismételni a kérdést. Tagadja, hogy problémája lenne a hallásával. A háziorvos már kimosta a fülét, így már azon túl vagyunk, de a hallás minősége nem javult. Azt szeretném megkérdezni, hogy merre érdemes elindulni a probléma megoldásában? Fül-orr-gégészhez kellene fordulnunk?

Mi lehet a baj? Ha még nem szorul hallókészülékre, akkor is lehet javítani rajta?

Köszönettel:

M.Kati

Dr. Bessenyei Mónika válasza nagyothallás témában

Tisztelt M.Kati!

Az időskori nagyotthallás diagnózisa, kezelése fül-orr-gégész, audiológus feladata.

A kezelési lehetőségekről fül-orr-gégészeti szakvizsgálat, hallásvizsgálat eredményei alapján lehet dönteni. De leggyakrabban ez hallókészülék használatát jelenti. Ezzelkapcsolatban se legyenek előítéleteik. Sokféle, modern hallókészülék áll rendelkezésre a különböző betegek, különböző igényeinek megfelelő

 

Kérdés: 2009. november 24., 15:38; Megválaszolva: 2009. november 24., 15:38
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Szeretnék információval segíteni...
Tisztelt Doktor Úr! A szomszéd bácsinak gyermekkori fülgyulladás megette a hallócsontokat, dobhártyákat. Miután a fertőzés meggyógyult, a...
Rejtélyes kór!
Mi az audiogram alapján a BNO kódja?
Mitől van folyamatos orrdugulásom?
Halláscsökkenés