Fül-orr-gége

kedves doktor,

a párom évek ota küzd a erös taknyosodással, már szinte kontrolálatlanul folyik az orra és mellette igen erösen (néha kellemetlen szaga van) váladékozik. teljesen be van dugulva az orra a fujástol nem egyszer elszédül vagy el ered (ritkán) az orra vére.emiatt borzasztoan horkol és sosem tudja kipihenni magát. egy honapban egyszer meg biztos begyulad a fülle. orvoshoz nem megy mert azt mondja ez alergia a gyogyszert meg, amit kaptott X ével ezelött, nem szedi mert álmosodik töle és nem tudja munkálját ellátni. kérdésem az lenne lehette orsövényferdülése vagy polipja vagy tényleg csak az alergia okozza e, ezt a kellemetlen álapotott. és ha nem alergia, meg köszönném az utba igazitást. elöre köszönöm válaszát

                                                             Nero75

Dr. Csanádi Gábor válasza légzési nehezítettség témában

Kedves Kérdező! A párja panaszait okozhatja allergia. Ha a régi gyógyszere nagyon álmosítja (ami gyakori mellékhatás), az orvos javasolhat másik típusú szert, amit jobban tolerál. Gyakori az allergia és az orrpolip együttes előfordulása is. A polip műtéti eltávolítása enyhíthet a tüneteken. A bűzös váladékozás arcüreggyulladásra, a melléküregek gyulladására utal. Ez antibiotikus kezelést igényel. Ez az orrlégzési nehezítettség szövődménye. Kezeletlenül akár súlyos szövődményei is lehetnek a gennyes arcüreggyulladásnak. Az orrlégzési nehezítettség másik következménye a középfülgyulladás. Ez krónikussá válhat, halláscsökkenéshez vezethet. Hatékony kezelésének feltétele az orrlégzés helyreállítása. A horkolás kezelése, az éjszakai pihenés különösen fontos lenne, ha a gyógyszert is amiatt nem szedi, mert a munkája koncentrációt, figyelmet igényel! Az orrlégzési panasz hátterében ugyan ismert a párja allergiája, de más okok is társulhatnak hozzá. Ezek általában jól kezelhetők. Javaslom keressenek fel fül-orr-gégészt, allergológust.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. augusztus 07.

Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Magas vérnyomás-légcső elzáródás
A férjemről van szó.ha elkezd ideges lenni, elkezd nála légszomj jelentkezni.És ha nemtud nagyon hamar lenyugodni elkezd a légcsövében kattogni valami,...
Légzési nehézségek
tisztelt doktor úr/nő.az én problémám, hogy 3 napja reggel rámjött egy olyan, hogy nehezen veszek levegöt és olyan, mintha elfogyna.semmi bajom nincs nemfáj...
Nehezített légzés
Tisztelt dr. Nő/Úr! Nehezen kapok levegőt az orromon, fekvő helyzetben szinte alig. Ezt 37 éves korban okozhatja-e orrmandula duzzanata? Azt hallottam, hogy...
Mi lehet a baja?
Kedves doktorúr/nő! A barátnőmről akarok írni mert féltem nekem az a baj, hogy asztmás vagyok, és én úgy hiszem, hogy lehet ő is az: (2 hónapja nehezen veszi...
Beszorul a levegő
Jó napot kívánok! A barátnőmet nagyon féltem, mert én asztmás vagyok és lehet, hogy ő is az. a panaszai 2hónapja kezdődtek, de mostmár 1 hónapja, hogy...
Közepesen vérbő gége nyálkahártya