Fül-orr-gége

kedves doktor,

a párom évek ota küzd a erös taknyosodással, már szinte kontrolálatlanul folyik az orra és mellette igen erösen (néha kellemetlen szaga van) váladékozik. teljesen be van dugulva az orra a fujástol nem egyszer elszédül vagy el ered (ritkán) az orra vére.emiatt borzasztoan horkol és sosem tudja kipihenni magát. egy honapban egyszer meg biztos begyulad a fülle. orvoshoz nem megy mert azt mondja ez alergia a gyogyszert meg amit kaptott X ével ezelött, nem szedi mert álmosodik töle és nem tudja munkálját ellátni. kérdésem az lenne lehette orsövényferdülése vagy polipja vagy tényleg csak az alergia okozza e, ezt a kellemetlen álapotott. és ha nem alergia, meg köszönném az utba igazitást. elöre köszönöm válaszát

                                                             Nero75

Dr. Csanádi Gábor válasza légzési nehezítettség témában

Kedves Kérdező!

A párja panaszait okozhatja allergia. Ha a régi gyógyszere nagyon álmosítja (ami gyakori mellékhatás) , az orvos javasolhat másik típusú szert, amit jobban tolerál.

Gyakori az allergia és az orrpolip együttes előfordulása is. A polip műtéti eltávolítása enyhíthet a tüneteken.

A bűzös váladékozás arcüreggyulladásra, a melléküregek gyulladására utal. Ez antibiotikus kezelést igényel. Ez az orrlégzési nehezítettség szövődménye. Kezeletlenül akár súlyos szövődményei is lehetnek a gennyes arcüreggyulladásnak.

Az orrlégzési nehezítettség másik következménye a középfülgyulladás. Ez krónikussá válhat, halláscsökkenéshez vezethet. Hatékony kezelésének feltétele az orrlégzés helyreállítása.

A horkolás kezelése, az éjszakai pihenés különösen fontos lenne, ha a gyógyszert is amiatt nem szedi, mert a munkája koncentrációt, figyelmet igényel!

Az orrlégzési panasz hátterében ugyan ismert a párja allergiája, de más okok is társulhatnak hozzá. Ezek általában jól kezelhetők. Javaslom keressenek fel fül-orr-gégészt, allergológust.Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Kérdés: 2009. augusztus 07., 11:56 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 07., 11:56
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Nehezített légzés
Tisztelt dr. Nő/Úr! Nehezen kapok levegőt az orromon, fekvő helyzetben szinte alig.Ezt 37 éves korban okozhatja-e orrmandula duzzanata? Azt hallottam...
Fülgyulladàs stb
Garatmandula hajszálér
Augmentin duo szedheto e clexane kura...
Idült mandulagyulladás, reflux?