Krónikus mandulagyulladás

Tisztelt Doktornő!

Először is köszönöm a válaszát.

Még ezzel kapcsolatban lenne kérdésem: Milyen vizsgálatokra van szükség van ahhoz hogy bebizonyosodjon tényleg fenn áll-e a  krónikus mandulagyulladás?

Illetve lenne még kérdésem: Mivel kapar a torkom ma elmentem fül-orr-gégészhez, illetve még a jobb oldalon a vesém környékén állandó tompa fájdalmat érzek, főleg éjszakai alvás után. Napközben  enyhébb a fájdalomérzet. Ehhez társul még hogy kb. egy hete apró piros gombostűfej nagyságú apró, piros bevérzések vannak a testemen (kar, láb, pocak) kb. 25-30 összesen. Ezeket a fül-orr-gégész Doktornőnek ma meg is említettem, de ő külön nem foglalkozott ezekkel a tünetekkel, kizárólag a torkomat vizsgálta meg. Arra annyit mondott hogy nagyon piros és Aktil Duo (1000 mg) -os antibiotikumot írt fel, napi 2x1-et.

Kérdésem az lenne: hogy ezeket a pöttyöket okozhatja-e a mandulám, illetve aggódom amiatt hogy esetleg szepszisre utaló jelek.

Mit tegyek?

Előre is köszönöm válaszát.

Tisztelettel

Mumu

Dr. Csuth Ágnes válasza tonsillitis témában

Kedves Mumu!

Fül-orr-gégszeti szakvizsgálat szükséges a krónikus mandulagyulladás diagnosztizálásához.

A vesetüneteket komolyan kell venni, mert a Streptococcus-fertőzés, mely kezdetben felső légúti gyulladást okoz, szövődményként a vesét is károsíthatja, úgynevezett glomerulonephritis formájában. Ezekről a tünetekről feltétlenül tájékoztassa háziorvosát, aki ha úgy ítéli meg, elindítja a kivizsgálást.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. augusztus 05., 22:21 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 05., 22:21
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mandulagyulladás utáni állapot
Kedves Doktor Úr! Olyan panasszal fordulok önhöz hogy a torkom 2havonta tűszös. Eddig a házi orvostól mindig kaptam antibiotikumot aztán elmúlt és...
Nyaki ultrahang
Tisztelt Doktor Úr! Nyaki ultrahang vizsgálati leletem alapján " A nyakon és a mandula körül több különböző nagyságú reaktív nyirokcsomó...
staphylococcus aureus...
Tisztelt Doktor úr, nyáron (tehát fél éve) jelentkezett torokfájás nálam. (kigyógyítatlan téli megfázásra gondoltam) Emellett...
Fülgyulladàs stb
Garatmandula hajszálér