Krónikus mandulagyulladás

Tisztelt Doktornő!

Először is köszönöm a válaszát.

Még ezzel kapcsolatban lenne kérdésem: Milyen vizsgálatokra van szükség van ahhoz, hogy bebizonyosodjon tényleg fenn áll-e a  krónikus mandulagyulladás?

Illetve lenne még kérdésem: Mivel kapar a torkom ma elmentem fül-orr-gégészhez, illetve még a jobb oldalon a vesém környékén állandó tompa fájdalmat érzek, főleg éjszakai alvás után. Napközben  enyhébb a fájdalomérzet. Ehhez társul még, hogy kb. egy hete apró piros gombostűfej nagyságú apró, piros bevérzések vannak a testemen (kar, láb, pocak) kb. 25-30 összesen. Ezeket a fül-orr-gégész Doktornőnek ma meg is említettem, de ő külön nem foglalkozott ezekkel a tünetekkel, kizárólag a torkomat vizsgálta meg. Arra annyit mondott, hogy nagyon piros és Aktil Duo (1000 mg) -os antibiotikumot írt fel, napi 2x1-et.

Kérdésem az lenne: , hogy ezeket a pöttyöket okozhatja-e a mandulám, illetve aggódom, amiatt, hogy esetleg szepszisre utaló jelek.

Mit tegyek?

Előre is köszönöm válaszát.

Tisztelettel

Mumu

Dr. Csuth Ágnes válasza tonsillitis témában

Kedves Mumu! Fül-orr-gégszeti szakvizsgálat szükséges a krónikus mandulagyulladás diagnosztizálásához. A vesetüneteket komolyan kell venni, mert a Streptococcus-fertőzés, mely kezdetben felső légúti gyulladást okoz, szövődményként a vesét is károsíthatja, úgynevezett glomerulonephritis formájában. Ezekről a tünetekről feltétlenül tájékoztassa háziorvosát, aki ha úgy ítéli meg, elindítja a kivizsgálást.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. augusztus 05.

Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Mandulagyulladás utáni állapot
Kedves Doktor Úr! Olyan panasszal fordulok önhöz, hogy a torkom 2havonta tűszös. Eddig a házi orvostól mindig kaptam antibiotikumot aztán elmúlt és megint...
Staphylococcus aureus - torokváladékban
Tisztelt Doktor úr, nyáron (tehát fél éve) jelentkezett torokfájás nálam. (kigyógyítatlan téli megfázásra gondoltam) Emellett rendszertelenül nyaki,...
Közepesen vérbő gége nyálkahártya
Garat/mandula panaszok kellemetlen...
Tisztelt Doktor Úr! Egy vissza-visszatérő problémával küzdök. Enyhe torokkaparás, mandulák pirosodása és vele társuló kellemetlen lehelet (ami néha erősebb...
Elhúzódó gyermekkori Orrmelléküreg...
Kedves Dr Úr/Nő! Gyermekem, December 11-én orrdugulásra panaszkodott, majd be is lázasodott (38.5), amely állapot, Dec 13-ig tartott. Fájdalma nem volt....
Mandulaműtét térdprotézis műtét előtt
Tisztelt Doktor Úr! 63 éves vagyok, térdprotézis műtét előtt állok. A góckutatás során a torokváladékban strectocoppus C került kitenyésztésre, minden más...