Orrlégzés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Megműtöttek orrsövényferdülés miatt pár hónapja. Sajnos hiába továbbra sem kapok levegőt az orr nyálkahártya nagyon be van duzzadva Allergiát nem állapítottak meg nálam. Van esélye annak, hogy valaha kapok majd az orromon levegőt. Az orrspay-k használnak, de a hozzászokás miatt ritkán alkalmazom.

WEBBeteg szakértő válasza orrlégzés témában

Kedves Kérdező! Az orrsövényműtétnél az orrüreg szerkezetét igyekszünk funkcionális szempontból rendezni. A nyálkahártya állapotát nem befolyásolja. Ugyanakkor az orrlégzést rendezni szükséges. Nem helyes azt gondolni, hogy Önnek ezután már bedugult orral kell élnie. Orrnyálkahártya duzzanatot nem csak allergiás megbetegedés okozhat, hanem egyéb rhinitisek is. Emelett sok gyógyszer mellékhatásaként is kialakulhat (ún. rhinitis medicamentosa). Ugyanakkor az orrnyálkahártya duzzanatát okozhatja allergia akkor is, ha a teszt negatív. Hiszen olyan anyagra is lehet allergiás, ami a tesztben nem szerepel. Ilyen esetben empírikus alapon alkalmazott antiallergiás kezelést is meg lehet kísérelni, ha a tünetek jellegzetesek.Üdvözlettel.

WEBBeteg szakértő
Dr. Piros Zsuzsanna
Megválaszolva: 2009. július 29.

Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Nyomás az orrban
Kedved Doktor Nő/Úr! Mindig is volt egy kis baj az orrommal, amit figyelmen kívül hagytam. Néha olyan érzés volt, mintha nagy nyomás lenne benne, de ez nem...
Levegőt!
Üdvözlöm! 28 éves nő vagyok, egy éve jött elő a következő problémám: Az orrlukaim kb 10%-án kapok levegőt, gyakran mind a kettőn, aztán egyik pillanatról a...
Torokmandula elváltozás
Tisztelt Doktor Úr! A tegnapi nap folyamán fül-orr-gégészeti vizsgálaton jártam. A vizsgálatot követően a leletemre a következő került "Grade 2 heges...
Elhúzódó fülbe sugárzó fájdalom?
Kedves Doktor Úr! Az én problémám körülbelül 1 hónapja kezdődött, amikor is a jobb fülembe éreztem kisugárzó fájdalmat. Ekkor még háziorvoshoz mentem, aki a...
Sípolás a jobb fülben
Tisztelt Doktor Úr! Múlt hét vasárnap (2024.04.07.) a kollegámmal számítógépes játékot játszottunk. Rajtam volt a fejhallgatóm, de nem volt különösebben...
Fellazult vérbő arytáj
Kedves Doktor Úr, Lelet értelmezésbeb kérnék segítséget. Mit jelent a fellazult, vérbő arytáj? Az orvosom nem említett szóban szerkezeti eltérést, de a...