Orrlégzés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Megműtöttek orrsövényferdülés miatt pár hónapja. Sajnos hiába továbbra sem kapok levegőt az orr nyálkahártya nagyon be van duzzadva Allergiát nem állapítottak meg nálam. Van esélye annak hogy valaha kapok majd az orromon levegőt. Az orrspay-k használnak de a hozzászokás miatt ritkán alkalmazom.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza orrlégzés témában

Kedves Kérdező!

Az orrsövényműtétnél az orrüreg szerkezetét igyekszünk funkcionális szempontból rendezni. A nyálkahártya állapotát nem befolyásolja.

Ugyanakkor az orrlégzést rendezni szükséges. Nem helyes azt gondolni, hogy Önnek ezután már bedugult orral kell élnie.

Orrnyálkahártya duzzanatot nem csak allergiás megbetegedés okozhat, hanem egyéb rhinitisek is. Emelett sok gyógyszer mellékhatásaként is kialakulhat (ún. rhinitis medicamentosa) . Ugyanakkor az orrnyálkahártya duzzanatát okozhatja allergia akkor is, ha a teszt negatív. Hiszen olyan anyagra is lehet allergiás, ami a tesztben nem szerepel. Ilyen esetben empírikus alapon alkalmazott antiallergiás kezelést is meg lehet kísérelni, ha a tünetek jellegzetesek.Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. július 29., 09:05; Megválaszolva: 2009. július 29., 09:05
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Nyomás az orrban
Kedved Doktor Nő/Úr! Mindig is volt egy kis baj az orrommal, amit figyelmen kívül hagytam. Néha olyan érzés volt, mintha nagy nyomás lenne benne, de...
Levegőt!
Üdvözlöm! 28 éves nő vagyok, egy éve jött elő a következő problémám: Az orrlukaim kb 10%-án kapok levegőt, gyakran mind a kettőn, aztán...
Gyomortükrözés utáni nyelési...
Torok gyulladás és fülkürthurut
Arcüreg cysta