Halláscsökkenés!

Tisztelt Dr. Úr! Kétségbe vagyok esve mert nem tudom, hogy mit tegyek. Már előzőleg is kérdeztem öntől és köszönöm a segítségét előre is. Az a problémám, hogy a halláscsökkenésem rosszabbodott. Sofőrként dolgozok és sajna a huzattól sokszor begyulladnak a füleim. Ezek a gyulladások szerintem nem érintik a közép fülrészét és ennek ellenére valamelyest romlott a hallásom. Megterhelő zaj nem terheli a füleimet csak ahogyan már írtam gyakran begyulladnak a füleim mert érzékenyek. Mostanában sorozatosan begyulladt a bal fülem és egyik reggel felébredtem és azt vettem észre, hogy sokkal tompábban halloka megszokottnál. Nem akar javulni a hallásom és ez komolyan aggaszt. Kérdéseim a következők lennének. - Mitől romlik a hallásom 36 évesen? - Ez maradandó mert több hónapja már nem akar javulni? -A hallójáratom mellet lévő csontozat fáj főleg ha az ujjaimmal megnyomkodom. Ez mitől van? - Végül mit tanácsol? Köszönöm a segítségét Horváth Flórián.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hallás témában

Tisztelt Horváth Flórián!

Általában a sofőrökre a visszatérő hallójárat gyulladás jellemző. Ez amiatt okoz átmeneti halláscsökkenést, mert a hallójárat megduzzad, és ezáltal szinte bedugul a fül. Ez a gyulladás megszüntével elmúlik. Ha azonban belsőfül eredetű a halláscsökkenése az jórészt maradandó.

Nem írja volt-e, van-e láza?

Ha a hallójárat körüli csontozat fáj, az utalhat a hallójáratgyulladás súlyos formájára, esetleg szövődményeire. De ha a fül mögötti csontos terület érzékeny, az a középfülgyulladásra is jellemző, illetve annak szövődményeire irányítja a figyelmet. A halláspanasz is középfülgyulladásnál is jellegzetes.

Emiatt azt javasolom, keressen fel fül-orr-gégészeti szakrendelést, mert a kezelés és a komolyabb szövődmények megelőzése miatt igen fontos eldönteni, középfülgyulladás, hallójáratgyulladás esetleg mindkettő zajlik-e. Jelentkeztek-e szövődmények.

A fokozatosan romló, régóta fennálló halláscsökkenés hátterében más állhat, ennek tisztázásához hallásvizsgálatra lenne szükség. Ez után lehetne biztosabban dönteni a lehetséges kezelésről, és  arról, mit tehet, hogy a további hallásromlást megelőzze.Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. július 29., 09:03; Megválaszolva: 2009. július 29., 09:03
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Fülben ismétlés
Tisztelt doktor úr! A 4,5 éves kisunokám a legutolsó fülgyulladása után gyakran mondja, hogy a kimondott szavakat a jobboldali " füle megismétli". Mi...
Fejhallgató
Tisztelt DoktorÚr! Vásároltam egy fejhallgatót, ha olyan munkát végzek, ami nagy zajjal jár, akkor felveszem a fülem védelme érdekében. Tegnap...
Párnahatású hallásromlás
Fül zugás
Jó napot! A fülemmel lenne valami gond. Olyan mintha kattogna néha ott belül. Vagyis amikor nagyobb hang vagy valaki hangosan beszél akkor tapasztalom...
Miért hallom a hangokat torzul?
Kedves doktor nő/úr! Egy éve húzódó fülzúgásom van, ami volt kezelve infúzióval és a ginko bilboa vitaminnal. A fennálló szédülést...