Fehérje, genny a vizeletben, megnagyobbodott máj, nyirokcsomó

kb6 hete kezdődtek problémáim, vizeletben fehérje, genny és vvt. antibiutikus kura, és nevigramon szedéseután 12 nappal vérkép kissé emelkedett sülly., urologus hasi uh-ra küldött, mely neg. mérsékelten megnagyobbodott máj, 4napja a fültőnél lév ő nyirokcsomók duzzadtak meg, 2napja pedig homlokomon massziv kemény duzzanat, már teljesen el vok keseredve, talán daganat. a vérképemben csak az ASO volt még emelkedett többi érték normál tartományban.vizeletből tenyésztést még nem kért orvosom. kérem szives válaszát.tisztelettel és köszönettel juliannae

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza mandulagyulladás témában

Kedves Kérdező!

Az emelkedett ASO és süllyedés a betegsége bakterialis eredetét valószínűsíti. A fültő alatti és nyaki nyirokcsomóduzzanat, a laboreltérések, a mandulagyulladás lehetőségét vetik fel.

Az ASO titer egy olyan baktérium jelenlétére utal, mely mandulagyulladás jelegzetes kórokozója, a vele való fertőzés esetén gyakori a vese érintettség, mely a vizeletpanaszait is indokolja.

A homlokon kialakult duzzanat lehet homloküreg eredetű is.

Panaszai hátterében tehát legvalószínűbb a fül-orr-gégészeti eredet. Azt javaslom, keressen fel fül-orr.gégész szakorvost, szakvizsgálat szükséges a kezelés pontos megválasztásához.Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. július 24., 13:26; Megválaszolva: 2009. július 24., 13:26
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás
Mandulagyulladás