Fehérje, genny a vizeletben, megnagyobbodott máj, nyirokcsomó

kb6 hete kezdődtek problémáim, vizeletben fehérje, genny és vvt. antibiutikus kura, és nevigramon szedéseután 12 nappal vérkép kissé emelkedett sülly. urologus hasi uh-ra küldött, mely neg. mérsékelten megnagyobbodott máj, 4napja a fültőnél lév ő nyirokcsomók duzzadtak meg, 2napja pedig homlokomon massziv kemény duzzanat, már teljesen el vok keseredve, talán daganat. a vérképemben csak az ASO volt még emelkedett többi érték normál tartományban.vizeletből tenyésztést még nem kért orvosom. kérem szives válaszát.tisztelettel és köszönettel juliannae

WEBBeteg szakértő válasza mandulagyulladás témában

Kedves Kérdező! Az emelkedett ASO és süllyedés a betegsége bakterialis eredetét valószínűsíti. A fültő alatti és nyaki nyirokcsomóduzzanat, a laboreltérések, a mandulagyulladás lehetőségét vetik fel. Az ASO titer egy olyan baktérium jelenlétére utal, mely mandulagyulladás jelegzetes kórokozója, a vele való fertőzés esetén gyakori a vese érintettség, mely a vizeletpanaszait is indokolja. A homlokon kialakult duzzanat lehet homloküreg eredetű is. Panaszai hátterében tehát legvalószínűbb a fül-orr-gégészeti eredet. Azt javaslom, keressen fel fül-orr.gégész szakorvost, szakvizsgálat szükséges a kezelés pontos megválasztásához.Üdvözlettel.

WEBBeteg szakértő
Dr. Piros Zsuzsanna
Megválaszolva: 2009. július 24.

Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Nyirokcsomo duzzanat, Bronchitis
Jó napot! 32 éves vagyok, most kapom az injeciót mandulagyulladásra, 7 napig - már csak 1 nap van hátra - Cefort nevű injekció, mivel a gyomrom nem igazán...
Mandula gyulladás
Tisztelt Doktor Úr! 3-4 hónapja kb háromszor gyulladt be a mandulám, amit nyilván antibiotikummal kezeltem, csak furcsának tartom, hogy előtte alig volt ilyen...
Tüszős mandulagyulladás
Tisztelt Doktor Úr! 28 éves nő vagyok, egészséges, egyéb gyógyszert nem szedek, korábban nem volt tüszős mandulagyulladásom. Az első panaszok (láz, tüszők,...
Mi lehet a baj?
Tisztelt doktor nő/ úr! 17 éves fiatal ember vagyok! Tavaly szeptemberben kezdődött mindnen. Elkezdtem köhögni ekkor elmentem háziorvoshoz aki megállapította...
Duzzadt nyirokcsomó
Üdvözlöm! Az a problémám, hogy egy éve rendszeresen visszatérő tüszős mandulagyulladásom van. Egy év alatt kb. 6x volt. Azelőtt sosem volt ez, kiskoromban...
Mandulagyulladás
Tisztelt Doktornő! Heveny mandulagyulladásom volt, lázzal orrfolyással. Nem bírtam nyelni. Antibiotikumot szedtem rá 1 hétig. Miután abbahagytam a szedését...