Nyaki duzzanat

Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

egy hete kezdődő hörghurutot állípított meg az orvosom! 5 napig napi 2X szedtem Amoxsicilin 1000 mg tablettát. 2009.07.16. reggelre a nyakam bal oldalán ovális alakú duzzanatot észleltem, mely kissé érzékeny érintésre. más tünetem nincs! Jelenleg még köhögök és picit mintha a torkom is fájna! pár hete valószínű uszodában szerzetem egy gombás feltőzést! A nőgyógyász felírt egy hüvely krémet (sajnos a nevét már nem tudom) és Fluconer 150mg kemény kapszula 4X-t, melyet azonban nem szedtem be....Ezzel egy időben a számban is volt pár talán afta, mely ugyancsak nehezen múlt el! Erre a glycosept ecsetelőt használtam!

És volt még egy tüntetem, ami remélhetőleg az antibiotikummal lehet összefüggésben! A combom felső része eléggé viszketett és ahol erősebben megvakartam olyan lett másnapra, mintha erősen bevertem volna. Kék-zöld-lila foltok lettek a helyén! Szerencsére már alig látszanak!

A nagy problémám az, hogy szoptatós anyuka vagyok és semmiképpen sem szeretném abbahagyni a szoptatást!

Jenleg a Synupret drazsét eszem!

 

Válaszát előre is köszönöm!

 

Tisztelettel:

D.Zs.

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza nyaki duzzanat témában

Kedves Szoptatós Anyuka!

Szoptatás alatt minden gyógyszer szedése szigorú indikáció alapján történhet.

Kisebb kockázatot jelenthet a csecsemő számára, a szoptatás elhagyása, mint a gyógyszerek kiválasztódása az anyatejbe. A Synupret sem javasolt szoptatás alatt.

Ha gyógyszert szed, és a babát nem szoptatja, ez idő alatt is fenntartható a tejtermelés fejéssel (akár kézzel, akár mellszívóval) , a gyógyszer abbahagyása után tovább táplálhatja gyermekét anyatejjel. Erről pontosabb tájékoztatást kaphat a védőnőtől, gyermekorvostól, szülészétől.

Ami a nyaki duzzanatát illeti: a felsőléguti hurut, köhögés, torokfájás miatt kialakult nyirokcsomógyulladásról lehet szó. Antibiotikus kezelést igényel. Ha felette bőrpír alakul ki, a duzzanat megkeményedik, vagy magas láza jelentkezne, keressen fel fül-orr-gégészt.  

 Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. július 23., 09:42; Megválaszolva: 2009. július 23., 09:42
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Arcüreg panoráma röntgen
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés