Nyaki duzzanat

Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

egy hete kezdődő hörghurutot állípított meg az orvosom! 5 napig napi 2X szedtem Amoxsicilin 1000 mg tablettát. 2009.07.16. reggelre a nyakam bal oldalán ovális alakú duzzanatot észleltem, mely kissé érzékeny érintésre. más tünetem nincs! Jelenleg még köhögök és picit, mintha a torkom is fájna! pár hete valószínű uszodában szerzetem egy gombás feltőzést! A nőgyógyász felírt egy hüvely krémet (sajnos a nevét már nem tudom) és Fluconer 150mg kemény kapszula 4X-t, melyet azonban nem szedtem be... Ezzel egy időben a számban is volt pár talán afta, mely ugyancsak nehezen múlt el! Erre a glycosept ecsetelőt használtam!

És volt még egy tüntetem, ami remélhetőleg az antibiotikummal lehet összefüggésben! A combom felső része eléggé viszketett és ahol erősebben megvakartam olyan lett másnapra, mintha erősen bevertem volna. Kék-zöld-lila foltok lettek a helyén! Szerencsére már alig látszanak!

A nagy problémám az, hogy szoptatós anyuka vagyok és semmiképpen sem szeretném abbahagyni a szoptatást!

Jenleg a Synupret drazsét eszem!

 

Válaszát előre is köszönöm!

 

Tisztelettel:

D. Zs.

 

WEBBeteg szakértő válasza nyaki duzzanat témában

Kedves Szoptatós Anyuka! Szoptatás alatt minden gyógyszer szedése szigorú indikáció alapján történhet. Kisebb kockázatot jelenthet a csecsemő számára, a szoptatás elhagyása, mint a gyógyszerek kiválasztódása az anyatejbe. A Synupret sem javasolt szoptatás alatt. Ha gyógyszert szed, és a babát nem szoptatja, ez idő alatt is fenntartható a tejtermelés fejéssel (akár kézzel, akár mellszívóval), a gyógyszer abbahagyása után tovább táplálhatja gyermekét anyatejjel. Erről pontosabb tájékoztatást kaphat a védőnőtől, gyermekorvostól, szülészétől., Ami a nyaki duzzanatát illeti: a felsőléguti hurut, köhögés, torokfájás miatt kialakult nyirokcsomógyulladásról lehet szó. Antibiotikus kezelést igényel. Ha felette bőrpír alakul ki, a duzzanat megkeményedik, vagy magas láza jelentkezne, keressen fel fül-orr-gégészt.    Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 23.

Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Fül mögötti csomó
Jó napot doktor nő! A napokban egy duzzanatot illetve csomót véltem felfedezni a jobb fülem mögött, a nagysága változik a fej tartását illetően, egyértelműen...
Nyaki duzzanat
Üdvözlöm! Találtam egy duzzanatot a szegycsont es fejbiccentő izom találkozásánál. Fájt úgy vettem észre. Kaptam rá telefonon keresztül háziorvostól Apranaxot...
Nyaki eltérés
Tisztelt Doktor Nő! Nem tudom, hogy jó helyen érdeklődöm-e, hogy pontosan ez onkológiai dolog-e, amivel Önhöz fordulok. Egy jó ideje észre vettem, hogy...
Duzzanat a nyakon
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Néhány hete egy nagyobb duzzanatot észleltem a nyakam jobb oldalán (szemmel is jól látható a két oldal közti különbség). Volt...
Nagy duzzanat a nyakon, a bal fül...
Kedves szakértők! Édesanyám problémája kapcsán érdeklődnék. A nyakán, egy szabad szemmel is jól látható, nagy méretű duzzanat található, ami a teljes...
Nyaki duzzanat étkezés után megjelenik...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A mai nap folyamán egyszercsak csikolós. picit szúrós érzést éreztem a torkom környékén. Eközben nem fogyasztottam semmit. Majd evés...