Légzés, hallás

Tisztelt Dr Úr/Nő Kétszer műttöték a dobhártyámat mert lyukas volt, és uttána az orrsövényemet (kb 4 hónapja) és azótta se tudok mindig rendesen levegőt venni az orromon. Néha jó az orrlégzésem akkor jobb a hallásom is, de az valamelyik oldal mindig be dvan dugulva. Ha alszom akkor mindig az amelyiken fekszem. Próbáltam orcseppeket de nem segit.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza orrsövény műtét témában

Tisztelt Kérdező!

Az orrsövény műtét esetén általában az orrüreg viszonyait teljesen rendezni szoktuk, így funkcionálisan megfelelő orrüreget alakítunk ki. Emiatt meglep, hogy továbbra is orrlégzési panasza van, hacsak nincs egyéb ok is a háttérben, elsősorban allergiás megbetegedés.

A természetes jelenség, hogy ha orrlégzése gátolt a hallása is rosszabb.

Ugyanakkor létezik az úgynevezett orrciklus, mely azzal jár, hogy hol az egyik, hol a másik orrunkon lélegzünk jobban. Főleg fekvéskor, amint Ön is írja. Ez természetes, nem kóros jelenség. Ha a dobhártyája ép marad, fülfájdalma, halláspanasza nem alakul ki ismét, nem igényel teendőt.Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. július 16., 13:12; Megválaszolva: 2009. július 16., 13:12
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás
Mandulagyulladás