Miért zúg a fülem?

Körülbelül fél éve van fülzúgásom. Mit lehet ez ellen tenni, van-e rá gyógymód?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a fülzúgás, kezelés témában

A fülzúgás gyakori panasz, okai nagyon sokfélék lehetnek, ennek megfelelően kezelése is szerteágazó. A fülzúgás tünet, melynek hátterében sokféle betegség állhat: a fülbetegségek, az idegrendszer betegségei, magas vérnyomás, vérszegénység, érelmeszesedés, érfejlődési rendellenességek, stb.

Fülzúgás esetén hallásvizsgálat javasolt, majd egy sor egyéb vizsgálat, tisztázandó az okot.
Mégis leggyakrabban a belsőfül keringészavara áll a háttérben, melyet gyógyszeresen szoktunk kezelni. Ez kiegészíthető gyógytornával, egyéb fizioterápiás módszerekkel.

A gyógyszeres kezelés elsősorban értágítók alkalmazásából áll, ezeket infúziós kúra, majd fenntartó kezelés formájában adjuk leggyakrabban. Vannak kimondottan a belsőfül keringésére ható szerek (pl. Betaserc). Sikeresen alkalmazhatók még a Ginko biloba hatóanyagát tartalmazó készítmények is (pl. Bilobil). B-vitaminok is javíthatnak a panaszon.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 14., 23:32; Megválaszolva: 2009. július 14., 23:32
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Érzékszerveim a COVID után... :)
Fül-torok viszketés
torokfájás covid idején
Mandulaműtét után
Párnahatású hallásromlás