• Ok nélkül vérzik az orrom - Miért?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Mitől van az, hogy csak úgy spontán elkezd vérezni az orrom, csak úgy ok nélkül?

        WEBBeteg szakértő válasza a orrvérzés témában

        Az orrnyálkahártya elég vékony és alatta igen közel, közvetlenül a hám alatt futnak az erek. Az orrsövény felőli oldalon két területen, egy elülső és egy hátulsó pontban több ér fut össze, az orrvérzés leggyakrabban ezekről a területekről ered.

        Az orrvérzés igen gyakori oka - ahogyan Ön is írta - a magas vérnyomás, ill. az orrot érő irritáció (elsősorban mechanikai). Ezeken túl gyakori ok lehet még az arcüregek gyulladása. Különösen az egyoldali orrvérzés utalhat erre. A vérerek falának örökletes gyengesége is állhat a gyakori orrvérzéses panaszok mögött, ekkor ez általában kétoldali (és a családban mással is gyakran előfordult).
         
        És végül - de nem utolsósorban - megjegyzem, hogy az egyoldali orrvérzéses panasz lehet orrüregi vagy orrmelléküregi daganatok első tünete is. Ne késlekedjen hát, menjen el fül-orr-gégészeti rendelésre!


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2009-07-14 23:22:55; Megválaszolva: 2009. július 14., 23:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: