• Mennyi ideig fog zúgni a fülem diszkó után?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Pár napja voltam egy diszkóban, ott eléggé nagy hangerővel bombázták a fiatalokat. Mikor kint voltam azt tapasztaltam, hogy zúg, sípol a fülem. Van-e esély arra, hogy ez a nagyon pici sípolás is elmúljon, vagy ezzel együtt kell éljek?

        WEBBeteg szakértő válasza a fülzúgás, zaj, zene témában

        Ez a kínos zúgás állítólag a hazai lakosság három-öt százalékát érinti. (És még csak nem is járt mindenki diszkóban). Egyes szerzők szerint egy átmulatott zajos éjszaka után a panasszal nem rendelkező fiatalok esetében is 3-4 napon belül múló belsőfüli károsodás jeleit lehetett kimutatni (otoakusztikus emisszió nevű vizsgálattal).

        Amit most Ön tehet:

        1. Menjen el egy audiológiai kivizsgálásra (fül-orr-gégészetre). Előtte gondolja át, hogy történt-e Önnel korábban valamilyen fejet érő trauma, elsősorban ütés, vagy ütközés, esetleg vízbe merülés vagy ugrás alkalmával.

        2. Kerülje a zajt!

        3. Lehetőség szerint pihenjen!

        4. Nem fogyasszon alkoholt és ne szedjen halláskárosító (ototoxikus) gyógyszert (aszpirin, kinin, egyes vízhajtók, nehézfémek, egyes antibiotikumok)!.

        5. Étrendi kiegészítők közül elsősorban a C-, az E- és a B-vitaminok, a kalcium, a kálium, a magnézium és az esszenciális zsírsavak fogyasztását javaslom.

        6. Zsírszegény diéta – a zsírok és a koleszterin bevitelének csökkentésével – szintén javít a belső fül keringésén. Az orvosa által javasolt gingko biloba az agyi keringés serkentése által hat, ezért a belőle előállított készítmények szedése szintén hasznos.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2009-07-14 23:17:34; Megválaszolva: 2009. július 14., 23:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: