Fülzúgás?

Tisztelt DoktorÚr, Doktornő! Egy meglehetősen bizarr, és sajnos visszatérő problémám van a bal fülemmel.Huzatot kapott 2005 nyarán, másnap heves fülzúgásra ébredtem. A furcsa az, hogy ezzel a beteg fülemmel a beszédhangokat (csakis azokat! ) torzul, fémesen, "robothangszerűen" hallom. Sok fülorvosnál jártam, de széttárták a karjukat, koponya MRI: negatív. Nem mindíg kíséri ezt a jelenséget zúgás, és olykor a legváratlanabb pillanatban elmúlik. Rendszerint reggelente figyelhető meg ez a furcsa hangjelenség. 2006 októbere és 2009 júniusa között eltelt időszakban sem zúgás, sem ez a torz hallás nem volt tapasztalható. Nagyon zavaró, állandóan erre figyelek! Kérem, segítsenek megkeresni a jelenség okát. Tisztelettel: Kiss Béla László

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fülzúgás témában

Tisztelt Kiss Béla László!

Fül-orr-gégész szempontból a panasza valóban ritka, és különös. Nem találkoztam még hasonló esettel.

Ha a hallásleletei és a képalkotó vizsgálatok nem találnak eltérést, még inkább nehéz megválaszolni, mit is tehetne?

Központi idegrendszeri zavarok lehetnek még a háttérben, melyek a hallóközpontokat érintik, esetleg valami különleges epilepszia forma. Ebben azonban én nem vagyok jártas. Ideggyógyásszal kellene erről konzultálnia.

Felmerül az is, hogy stressz, kimerültség, lelki problémák, kedélybetegségek állnak a háttérben. Gyakran depressziót kísér hasonló panasz.

 Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. július 13., 09:49; Megválaszolva: 2009. július 13., 09:49
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás
Mandulagyulladás