Fülzúgás

Kedves Dr!

32 éves leszek és egy ideje arra lettem figyelmes, hogy zajos helyeken nem hallom a telefonom csörgését.És néha nem értem a beszédet se tisztán.

Elmentem fül- orr-gégészeti szakrendelőbe és ott hallásvizsgálattal megállapitották, hogy nem hallok magas hangokat 4000... feletti tartományban és azóta felfigyeltem arra, hogy zúg a fülem, főleg a bal.

Kaptam zajcsökkentő füldugót, 15Db, aukusztikus, potom 24eFt-ért, de elég nagyok, ezért nem hinném, hogy használni is fogom.

A kérdésem az lenne, hogy lehet-e valamit javítani, tenni ennek az állapotnak a javítására, mert én nem akarom elfogadni, hogy már nem fogok rendesen hallani.

Milyen gyógymód, terápia, műtét stb létezik?

 

Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fülzúgás témában

Tisztelt Kérdező!

Sajnos a halláscsökkenés ezen típusánál a receptorsejtek károsodásáról van szó, melyek idegi eredetű elemek, így regenerációs készségük minimális. Mai tudásunk szerint nincs arra mód, hogy eredeti hallását visszanyerje.

De a meglévő hallása megőrzéséért sokat tehet. A füldugó használata, főleg zajos környezetben. E-, B-vitaminok, Ginko Biloba, sörélesztő alkalmazása. Fülhallgató, head-set használatának kerülése. A meglévő hallás tréningezése: a TV-t, rádiót mindig olyan halkan hallgassa, hogy figyelnie kelljen ahhoz, hogy értse. Hangoss koncertek, discok kerülése.

Ha zajos a munkahelye a füldugó használata sem biztos, hogy elegendő. Fültok, sisak használata is szükséges lehet.

Ha már ilyen fiatalon halláscsökkenése jelentkezett, az arra utal, hogy az Ön érzéksejtjei az átlagosnál is sérülékenyebb, így ha nem akar beletörődni, hogy fokozatosan egyre inkább szűkül az a tartomány ahol hall, óvja a fülét!

 Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. július 01., 16:52; Megválaszolva: 2009. július 01., 16:52
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Fülcsengés, füldugulás
Tisztelt Doktor úr Kb. 2 hónapja füldugulást érzek a bal fülemben, és cseng a fejem, nagyon zavaró. Voltam fül orr gégészeten, még az elején...
Fülzúgás észlelése
Tisztetlt doktor úr! Egy napja fülzúgást észlelek mind a két fülemben ami hirtelen jött. Nyaki ideg becsípódésem van. A fülzúgás magától...
Állandó fülzúgás kezelése
4 hónapja állandó fülzúgásom van a bal fülemben, lőfegyver okozta. Januárban a Nootropil 1200 mg-os tablettát szedtem egy hónapig, sajnos nem...
Fülzúgásra vizsgálat
Tisztelt Dr.Úr! Kb.3.5 hónapja iszonyatos homloktáji fájdalom kíséretében elkezdett zúgni mindkét fülem. A füll Orr gégész enyhe hallójárati...
Jobb fül eldugulás/bedugulás
Jó napot kívánok. 33éves nő,3gyerekes anya. Egy problémával fordulnék Önhöz. Lassan másfél hete egyik pillanatról a másik napra eldugult a...