Nyelvlenövés

Kedves doktornő/úr!

A kerdesem most lenne, hogy le van nove a kisbabámnak, -aki most 2 hónapos- a
nyelve. Ma voltunk a ful orr gegesznel aki azt mondta, hogy rovid az a hartya ami a nyelve alatt van igy mindenkeppen beszedproblemat fog okozni nala. Azt ajanlotta hogy 6 honapos kora utanra idozitsuk a beavatkozast de meg azelott hogy megtanul beszelni. Eddig meg elfogadhato amit mondott. Az azonban szamomra megdobbento hogy mindezt altatasban vegzik itt Amerikaban. A kerdesem az lenne hogy Magyarorszagon is altatasban vegzik-e vagy sem? Es mi
az ajanlott kor a nyelv felvagasara? Anyukám azt hallotta hogy minel hamarabb vegzik el annal kisebb a beavatkozas. Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza nyelvfék témában

Kedves Andrea!

A beavatkozás típusa attól is függ, hogy milyen mértékű a probléma.

Ha szoptatási nehezítettséget nem okoz, elviekben várhatnak. Itthon nem szoktuk megvárni a hat hónapos kort.

Ha csak a nyelvfék rövidsége a probléma kis csecsemőkorban is elvégezzük a beavatkozást. Nem altatásban végezzük. Egy pillanat az egész, amíg "felvágjuk a nyelvét" a babáknak. Gyakran vérzés sem jelentkezik. Ha van, az is általában gyenge azonnal ellátható, kis mennyiségű.

 Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. június 29., 13:42; Megválaszolva: 2009. június 29., 13:42
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás
Mandulagyulladás