Gennyes mandula!

Kedves doktornő, doktorúr!

6 éves kisfiamnak, gennyes torokmandula gyulladása van. Meg van dagadva az orrmandulája, és a torokmandulája is. Valamint nem hall rendesen. Már nagyon hangosan kell hozzá szólnunk, ahhoz, hogy megértse, mit mondunk neki. Nemrég vizsgálta orvosunk, és azt mondta, hogy a fülével nincs semmi gond. De nagyon aggaszt, hogy nem hall rendesen. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben mi a teendő? Ki kell-e venni a manduláját, vagy sem? És ha ki kell venni, akkor mennyire lehet ez sürgős?    Válaszát előre is köszönöm!   Kriszti                                                                                               

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza mandulagyulladás témában

Kedves Kriszti!

Gyermeke halláspanaszát a megnagyobbodott orrmandula okozza, mely elzárja a fülkürt bemenetét. A középfül a fülkürtön át szellőzik, ez szükséges a normál halláshoz.

Ha nem rendeződik az állapot először savós, majd ragadós, egyre sűrűbb váladék képződik, ez tovább rontja a hallást. Idült fülgyulladáshoz is vezethet.

Az állapot átmenetileg orrcseppek, nyálkoldók, lokális száraz meleg alkalmazásával javíthatók, de végleges megoldást csak a műtét jelent.

 Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. július 01., 17:30; Megválaszolva: 2009. július 01., 17:30
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Tüszős mandulagyulladás
Mi lehet a baj?
Duzzadt nyirokcsomó
Krónikus mandulagyulladás
Tisztelt Webbeteg szerkesztői, orvosai! Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy fejtsék ki, milyen következményei lehetnek annak, ha a beteg...
Mandulagyulladás