Hangszalagom működni fog?

Tisztelt  Cím...

Sajnos a pazsmirigy műtét után csak az egyik oldali hangszalagommal beszélek, egy kicst fulladok is,   annak ellenére, hogy fulladási problémám sosem volt. Most Galvánáram kezelésre járok.Szeretném megkérdezni visszatér-e a másik hangszalagom, vagy meg kell-e operáltatni magam?   Szives válaszukat köszönöm

                                              Tisztelettel:   Tóth Lászlóné

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hangszalag témában

Tisztelt Tóth Lászlóné!

Azt, hogy milyen eséllyel tér vissza a hangszalagműködés, nehéz megjósolni.

A műtét szükségességét a fulladásos panasza határozza meg. Ezt általában a testsúly és a nem is meghatározza. Főleg túlsúlyos nő betegekre jellemző, hogy egyoldali hangszalagbénulás esetén is van fulladásos panaszuk.

Ha a kezelések mellett fogynia is sikerül, nagyobb esély van arra, hogy ne legyen szüksége műtétre.Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. június 25., 09:58; Megválaszolva: 2009. június 25., 09:58
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Leuklopákia
Éjszakai orrvérzés
orrdugulásom oka?
Torkon piros hólyagok
Miért nincs íz, szag, illat?