Supergreens használata

Tisztelt doktor Úr! Évek óta minden reggel ébredés után fájdalmat érzek a torkomban egészen a fülemig ami késobb elmúlik és állandóan náthás vagyok.Voltam fül-orr-gégésznél, de nem talált semmit. A véreredményeim mindig jók, néha kevés a káliumszint. Kb 1 éve légzésproblémáim vannak, de asztmát egyértelmüen nem tudtak megállapítani. Ennek ellenére naponta 2-szer szprét (Foster) kell hasnálnom. Egy hónappal ezelött refluxot állapítottak meg amire controloc 40-et 1-0-0 és Ganatont 0-1-1 kaptam. Nagyon fáradékony vagyok sokszor rekedt és mintha mindig légcsögyulladásom lenne. Gyakran van höemelkedésem max. 37, 3. A téli idöszakban mindig sokkal rosszabbul érzem magam. Szeretném használni a Supergreens port és cseppeket, de mivel az orvosom nem ismeri a termékeket azt tanácsolta, hogy ne. Ezúton szeretném kérni az Önök véleményét és megkérdezni, hogy állhat-e az összes probléma hátterében a GERD. A választ elöre is köszönöm!

Dr. Plósz János válasza reflux témában

Kedves Kérdező!

Panaszait okozhatja GERD, ez esetben a terápia megfelelő, azonban a Controloc dupla dózisa ajánlott min. 3 hónapon keresztül. Ha ez idő alatt a panaszok lényegesen nem változnak, a savas eredet kevéssé valószínű. A supergreens tabletta "zöldségpótló-lúgosító" gyógyhatású termék, refluxban érdemi hatást nem várnék tőle. Ha a GERD nem igazolódik, esetleg alvási apnoe irányába érdemes további vizsgálatokat végezni (alváslabor) .Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. június 27., 16:53 ;Megválaszolva: 2009. június 27., 16:53
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Torokprobléma
Idült mandulagyulladás, reflux?
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Hólyag a torokban
Mandulaműtét után