Orrmandula-műtét

TISZTELTT DOKTOR NŐ/ÚR!

2009.07.21-én fogják kislányomat műteni.Sajnos még min dig szopja az ujját.Ha a műtét után is a korházban is fogja szopni az ujját, milyen következményei lehetnek? A nnyit mondott a doktornő, hogy szájon kereszüll veszik ki a manduláját.

Segítségét köszönöm.

Tisztelettel: Miklovicz Lajos

WEBBeteg szakértő válasza ujjszopás témában

Tisztelt Miklovicz Lajos!

Az ujjszopás kapcsán a kezéről kórokozókat juttat be a szájába, amivel a műtét utáni fertőzések kockázata nő. Ezen kívül, ha szívás, szivogatás a vérzés kockázatát növelheti. De meglehet, hogy a műtét után a műtéti területen képződő pörk miatt az orrán nehezen fog tudni levegőt venni, így nem fogja szopni az ujját, maximum a szájába veszi. Ezek mind elméleti megfontolások.

Úgy vélem, ha alaposan megmossa a kezét, nem hiszem, hogy gondot jelentene.

Ezenkívül elég nagy lelki terhelés maga a műtét, a kórházba kerülés, az ezzel járó környezetváltozás. Lehet most mégjobban igényli majd a gyermek az ujjszopást. Ha az orvos határozottan nem tiltja el, ne most próbálja erről leszoktatni.Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. június 22., 15:52; Megválaszolva: 2009. június 22., 15:52
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Hallójárat gyulladás
Rejtélyes kór!
Mi az audiogram alapján a BNO kódja?
Mitől van folyamatos orrdugulásom?
Halláscsökkenés