Mandulaműtét?

Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Fül-orr-gégészeten vizsgálataim folyamatban vannak, ahová azért küldött a háziorvos, mert többször bedagadt a kezem/lábam, általában külső fizikai hatás miatt (pl. bőröndöt cipeltem) . Ezen kívül több panaszom is vol, pl. nyaki nyirokcsomók érezhetőek 2 helyen, de már több orvos megvizsgálta, azt mondták rá, nem kóros. Ezenkívül a jobb oldalamon érzékeny vagyok (pl. arcom - arcüregröntgen készült, nem találak semmit) , a jobb mellem is érzékeny, valamint jobb oldalon a bordám, néha a nyakam, fülem is. Azonban a duzzadások mindkét kezemen és lábamon jelenkezni szoktak. Vérvétel már régebben történt, nem volt különösebb gond az eredményekkel, bár mostelküldtek egy újabbra jövő héten. Garatleoltást is végeztek, a doktornő szerint minden létező baktérium megtalálható a garatomban, ez antibiotikum hatására sem múlott el. A mandulámra gyanakszik, és azt javasolja, ki kell majd operálni, ha a vérvétellel is bebizonyosodik, hogy a mandulám okozza a tüneteket. Ami nem hagy nyugosni, hogy pár hete már a jobb kezem nem csak bedagad néha-néha, hanem a hüvelykujjam melletti területen folyamatos a fájdalom, zsibbadás, nagyon lüktet az ér, és szemmel láthatóan fel van dagadva a terület. Ezt is okozhatja a mandula? Ha kioperálnák a mandulám, ez a probléma is megszűnne, esetleg ez mással hozható összefüggésbe? Egész júliusban dolgozom, de nem a lakóhelyemen, ezért akkor nem tudok majd orvoshoz járni. A fül-orr-gégészetre még vissza vagyok rendelve az új vérvétel eredményével, de ha ott nem lesz semmi probléma (az eredményekkel, hisz eddig sem láttak problémát) akkor mire gyanakodhatok? El kéne menjek még júniusban reumatológushoz, vagy várhat augusztusig (bár egyre jobban fájdogál a jobb kezem...) Remélem mindent leírtam. Jó lenne a végére járni mi okozza mindezt! Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Brigitta

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza mandulaműtét témában

Kedves Brigitta!

Panaszai alapján immunológiai alapbetegség gyanúja merül fel. Ez indokolhatja a sokféle kórokozó jelenlétét a garatban, melyek antibiotikum kezelés hatására is fennállnak, és az erek és ízületek gyulladásait is.

Ha a családorvosa is egyetért, beutalhatja Önt immunológiai szakrendelésre.

Természetesen, ha a vizsgálat és a laborértékek a krónikus mandulagyulladást igazolják, a mandulaműtét indokolt.

 Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. június 21., 23:54; Megválaszolva: 2009. június 21., 23:54
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás