Gyulladt mandula

Kedves doktor Ur,

Szivritmus zavarom volt es a szivorvos elkuldott goc vizsgalatra. A full-orr-gegesz benezett a torkomba es azt mondta ahogy megerinti a mandulamat genny jon belole, ki kell venni.

Ez ilyen egyszeru dontes vagu ennel tobb vizsgalatra lenne szukseg? Mennyire halogathato ha ki kell venni? En leghamarabb harom honap mulva ernek ra, elkepzelheto, hogy addig atterjed a szivre?

Rendszeresen sportolok ezt folytathatom ha nincs lazam, vagy ez is hozzajarul a szovodmenyek kialakulasahoz?

Udvozlettel,

Sandor Zoltan.

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza mandulagyulladás témában

Tisztelt Sándor Zoltán!

Ha a mandulákból nyomásra genny ürül, az az idült mandula gyulladás tünete, melynek kezelése műtéti eltávolítás. Ha társuló szívbetegsége is van, akkor a döntésvalóban ilyen egyértelmű, még ha nem is egyszerű.

A műtét időzítéséről a szívgyógyászával és fül-orr-gégészével egyeztetve dönthetnek. Legjobb mihamarabb túlesni rajta, de tudom, hogy a munkahely is jelentős beleszólással rendelkezik, így az állapota alapján ezt is mérlegelni kell.

Én mindig a sport pártján állok, ha a szívritmuszavara nem akadályozza, folytassa a sportolást.Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. június 20., 21:39; Megválaszolva: 2009. június 20., 21:39
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás
Mandulagyulladás