Fülsípolás már 2 hónapja

Tisztelt Doktor nő/úr! Két hónapja voltam egy hangos koncerten, ami után sípolni kezdett a fülem; ez a mai napig is tart, ezenkívül 1 napig tompán hallottam a koncertet követően, de ez elmúlt. Voltam fül orr gégésznél a koncert után 1 héttel, aki gyógyszereket adott fülsípolásra és vérkeringés javításra (hamarosan kontroll) . Hallásvizsgálaton a jobb fülem az majdhogynem rendben van (egy hangcsipke volt de nem rossz tartományban) , a bal fülemmel azonban (akkor) nem hallottam a magas hangokat (egy kicsivel a bizonyos vonal alatt volt a diagram magas hang tartományban mért része) . Ön mit tudna javasolni? Hogyan lehetne orvosolni ezt a sípolást? (csak éjszaka kellemetlen napközben nem észrevehető) Továbbá szoktam "tesztelgetni" a fülemet azzal hogy befogom az orrom és úgy próbálom kifújni a levegőt (ezzel megnő a nyomás a fejemben) . Ekkor a jobb fülemben ilyen "kieresztő" hangot érzékelek, de a bal csak valamivel nagyobb terhelésre reagál, de nem úgy mint a jobb (nem igazán "ereszt") . Ez nem tudom, hogy számít-e. Úgy érzem, mintha be lenne dugulva. Nagyon köszönöm a segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fülzúgás témában

Tisztelt Kérdező!

Halláspanasza, és fülzúgása a koncerttel hozható összefüggésbe, és a zajártalom, hangtrauma következménye. Ezt az akut halláscsökkenés, fülzúgás, fülcsengés, fülfájdalom jellemzi. A fülfájás 1-2 napon belül szűnik. A halláspanasz, a fülzúgás általában javulni szokott, de sokszor sajnos, változó mértékben ugyan, de maradandó.

Amit tehet:

Az alkalmazott szerek mellett még jó hatású lehet a B-vitaminok, A- és E-vitamin.

Gyógynövények közül a Ginko Biloba. A sörélesztő.

Minden további zajártalom kerülése. Ha teheti ne használjon fülhallgatót, a telefont lehetőség szerint kihangosítva használja.

A televíziót, rádiót olyan hangerőn hallgassa, hogy figyelnie kelljen ahhoz, hogy értse.

Az, hogy ha befogott orral fúj, akkor pattanó hang után jobban hall, élettani jelenség. Az, hogy a bal fülkürtje csak nagyobb nyomásnál nyílik meg, valószínűleg egy kis enyhe orrsövényferdüléssel magarázható.

 Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. június 29., 08:56; Megválaszolva: 2009. június 29., 08:56
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Arcüreg panoráma röntgen
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés