Fül panaszok

Tisztelt Dr.Nő/Úr! A 6 éves kisfiam a bal fülére nem hall rendesen. Az orvos orr mandula műtétet javasolt. Most kaptunk egy orrcseppet amitől úgy veszem észre hogy kisebb lesz neki de reggelre ugyan olyan lesz mindig mint előző nap.Ez esetben muszáj a műtét? Vagy esetleg van valami ami segítene hogy elkerüljük a műtétet?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza orrmandula témában

Kedves Kérdező!

Az orrmandula túltengésének kezelése a műtét. Idővel magától is javul/rendeződik az állapot, de addigra a fül, a hallás, az arccsontfejlődés, és a fogfejlődés maradandó károsodásai következhetnek be. Emellett az iskolai figyelem csökkenése, koncentráció zavar is kialakulhat a gyermekekben. A társuló légzéspanaszok miatt horkolás, alvászavarok jelentkezhetnek, melyek figyelemzavarokhoz és a koncentráció zavarainak súlyosbodásához vezetnek.

Mindezekkel szemben a műtét kockázata csekély.

Ha a gyermeknek halláspanasza van, a legjobb megoldás a műtét.

Az orrcsepp 5 napnál hosszabb ideig történő alkalmazása az orrnyálkahártya károsodásához és egyéb szövődményekhez vezet, így az nem oldja meg a kérdést hosszú távon.

 Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. június 20., 21:41; Megválaszolva: 2009. június 20., 21:41
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás
Mandulagyulladás