Lehetséges?

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Nekem Arcüreggyulladásom van már rég óta, és a fogamban gyulladás is van, és az lenne a kérdésem, hogyha Várandos lennék a Babának jelentenének ezek próblámát?

Köszönettel:

                     Nia

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza arcüreggyulladás témában

Tisztelt Nia!

A szervezetben zajló krónikus gyulladások a terhesség alatt a mamára jelentenek elsősorban veszélyt. A fogban zajló gyulladás a terhesség alatt a kálciumanyagcsere változásai miatt romlani szokott.

Azonban a teherbe esés előtt amiatt lenne érdemes ezeket kezelni, mert terhesség alatt az immunrendszer működése is változik, egyes kórokozókkal szemben a védettség csökken, a krónikus gyulladások fellobbanhatnak. A lázas állapot már veszélyt jelent a magzatra. A gyulladáskor termelődő mediátorok pedig a terhességre is. A szükséges kezelések korlátozottabbak, bizonyos gyógyszerek nem adhatóak, a legtöbb gyógyszer magzatra gyakorolt hatásairól pedig nincs elegendő adat.

Sokan úgy vélik idült gyulladás esetén a szervezetben termelődő anyagok csökkentik a teherbeesés valószínűségét.

Mindezek miatt azt javasolom, ha lehetősége van rá, ezeket az állapotokat a teherbe esés előtt kezeltesse.

Főleg ha arra gondol, hogy az esetleg most is kellemetlenek tűnő kezelések milyen nehezek lehetnek pocakkal.Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. június 16., 23:31; Megválaszolva: 2009. június 16., 23:31
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás
Mandulagyulladás