Nyirókcsomó.

Jó napot kívánok!

Megszeretném kérdezni hogy nekem már nagyon régota, ezt édes anyám is mondta, hogy a nyakam jobb oldalán van egy nyírókcsomó amit jó lehet érezni, de semmi panaszom sincs vele. Pár éves koromban kivették volt egy mandula mütéttem, kivették a mandulámat. Csináltattam ultrahangot a következőt irták róla:

A nyak jobb oldalán tapintható elváltozásnak megfelelően subcután helyzetű, 12×4mm-es szolid képlet látható-lgl. lehet.

A többi környéki nyirokcsomó 1cm-nél nem nagyobb,

Azt mondta a doktor nő aki csinálta az ultrahamgott hogy ez már nem fog elmulanni és valoszinüleg a mandula mütéttem miatt nött nekem meg egy kicsit a nyirokcsomóm. Ne foglalkozzak vele.

Meg szeretném kérdezni hogy mi az ön véleménye erről? Ténleg ne foglalkozzak vele?

Nagyon zavar hogy ott van ezért szeretném az ön véleményét kikérni.

További szép napot üdvözlettel Attila.

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza nyirokcsomó témában

Kedves Kérdező!

Ha a nyirokcsomó méretében, állapotában nincs változás és a vizsgálatot végző orvosok sem javasoltak vele semmi teendőt, nem kell aggódnia.

Ha mégis zavarja, lehet belőle szövettani mintát venni és ezzel igazolni, hogy nyirokcsomó vagy esetleg nyaki ciszta, vagy egyéb elváltozás. Eldöntetni, hogy mi a teendő.

 Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. június 21., 12:28; Megválaszolva: 2009. június 21., 12:28
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás
Mandulagyulladás