• Szaglás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Lenne egy olyan problémám, hogy nem érzem a szagokat, illatokat. Sosem éreztem. Sokan nem hiszik el, azt mondják, hogy ilyen nincs, és hogy hülyéskedek. Annyira nem hiszik el, hogy már én is kételkedek. Létezhet ilyen, hogy nem érzem a szagokat? Ha igen akkor van rá gyógymód? És mi miatt nem érzem?

        WEBBeteg szakértő válasza a szaglás témában

        Kedves Kérdező!
         
        Fejlődési rendellenesség kapcsán ha a szaglószerv nem fejlődik ki rendesen, előfordulhat, hogy valaki soha nem érezte a szagokat, de ez igen ritka. Ha ez okozza a szaglászavart, akkor ez nem gyógyítható. Legtöbb esetben a szerzett szaglászavar oka a szaglóhám károsodása az orrban valamilyen fül-orr-gégészeti betegség kapcsán, vagy a koponya alapon a szaglásért felelős agyi struktúrák károsodása. Ha nagyon zavaró, akkor fülészeti illetve ha ott nem találnak kórosat ideggyógyászati vizsgálatot javasolnék.
         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-15 09:59:13; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon