• Füldugulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DR. Lengyel Csongor!

        Remélem nem gond, hogy önnek címzem ezt a levelt. Olyan problémával fordulnék önhöz, hogy már lassan 2 éve már fél évente fül-orr-gégészetre kell járnom, ugyanis szép folyamatosan eldugul a fülem. Gondolom a fülzsír gyülemlik fel, viszont egyáltalán nem használok fültisztítót, tudom hogy többet árt, mint használ. Olvastam a honlapon, hogy lehetséges ezt egy gomba okozza - gondolom lehet lelki eredetű is, kissé stresszes vagyok- és elvileg két hétig is tarthat a kezelése. Jelenleg nincs munkahelyem ezért nem akarok az SZTK-ba fültisztításra menni (hogy utána fizessek a semmiért), meg ott üljek egy egész napot, inkább fizetnék egy orvosnak, de gyógyítson meg végre, mert ez nem normális, hogy 24 évesen ilyen panszokkal küzdök:(

        Legyen kedves segíteni, nem tudom kihez forduljak, arra lennék kiváncsi, hogy mi ennek a mente, módja, vagy ha van olyan fülspré ami segít, tudna e ajánlani!

        Köszönettel: Borbély Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a füldugulás témában

        Kedves Kérdező!
         
        A hallójárat hámja által termelt fülzsír hasznos, hiszen ideális körülményeket teremt a hám fertőzések elleni védekezéséhez. A hallójárat alapesetben öntisztuló, ezért javasolja a szakma azt, hogy senki ne piszkálja fültisztítókkal. Az egyesek által használt fülgyertyákkal pedig néha előfordul, hogy csúnya égéseket okoznak, magam is láttam ilyet.
        Bizony, vannak hallójáratok, amelyek nem tisztulnak egyszerűen - ilyen esetekben a hallójárat rendszeres, szakszerű tisztítása javasolt. Valalkitől hallottam, hogy "ha az autóm romlik el, autószerelőhöz viszem". Ha a fülével van gond, miért nem tesz így?
        Az SZTK rendelés látogatásához nincs szüksége pénzre - a fültisztító sprayk hasznosak lehetnek, de nem egy teljesen eldugult hallójárat esetén.
         

        Üdvözlettel: Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-28 13:35:57; Megválaszolva: 2011. október 04., 12:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: