Füldugulás jobb sinus maxiláris megvastagodása miatt

Üdvözlet!

31 éves férfi vagyok, a problémám az hogy hónapokkal ezelőtt egy megfázás alkalmával bedugult a jobb fülem.

Elmentem szakorvoshoz felírt orrsprayt hogy ez segít, de nem történt semmi.

Ki is mosták.

Elmentem egy másik szakorvoshoz ő már csinált röntgent, ami azt mutatta hogy a jobb sinus maxiláris megvastagodott.Csinált hallásvizsgálatot de ott csak magas frekvencián volt valami eltérés, erre ő azt mondta hogy valami zajos helyen voltam, ami nem igaz és nem tud mit csinálni vele.

Továbbra is fenállt a probléma amihhez az társult hogy szédülni kezdtem egyre többször.Ezért egy ismerős által ajánlott szakorvoshoz mentem aki megvizsgált tüzetesen (Ct, Neurológia, audiológia) minden lelet normális volt. Azt mondta hogy lát egy kis adenomát az orrmandulámon ami oka lehet a füldugulásnak mert elzárhatja a járat útját, ezért javasolta hogy vegyük ki.Hozzáteszem van egy jobb oldali orsövényferdülésem is, amit szintén javasolt de ezzel nem volt eddig gondom, és úgy döntöttem hogy orrmandula műtét.

1 hónapja vették az orrmandulámat, és mikor kijöttem a kórházból valamit elkaphattam, mert utána 2 hétig nagyon beteg voltam, láz fejfájás, nyaki izületi fájdalom, ami valószinű annak köszönhető hogy hátra hajtották a nyakam erősen, és talán lehet kaptam egy huzatot is.

Szóval több mint egy hónap eltelt most már jobban vagyok viszont a problémám ugynúgy fennál, jobb fülem bedugulva és a váladékot is nyelem folyamatosan mint korábban. Az orvos azt mondja talán  az orrsövényműtét megoldja.Talán!

Miután elég rosszul voltam a műtét után, ezért most valahogy nem szeretném az orrsövényemet megműttetni főleg hogy nem biztos hogy megoldja a dolgot.

Nem fáj a fülem egyáltalán csak bedugultnak érzem, a dobüregi nyomás megfelelő volt tehát ott nincs váladék, én úgy érzem hogy a járatban van valahol, ez nem fáj csak kényelmetlen érzés.

Kérdésem hogy önnek mi a vélemyéne erről, és hogy az orrsövényműtét megoldhatja e a problémám? vagy esetleg talákozott e hasonlóval, és valamilyen megoldást tudna e javasolni mit próbálhatnék ki esetleg?

Esetleg valamilyen allergia nem okozhatja e a dugulást mert ezt is hallottam?! Az orrsövény ferdülésem gyerekkorom óta megvan és nekem nem okozott problémát, néha igaz egyik másik orrlyukam nem szelel rendesen de ezt már megszoktam, és nagyobb problémám nem volt vele.

Válaszát előre is köszönöm

Üdvözlettel:               Nagy Zsolt

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza füldugulás témában

Kedves Kérdező!

Véleményem szerint a helyes sorrend először a megfelelő diagnosztika (dobüregi nyomásmérés (tympanometria) és az allergiateszt) , majd gyógyszeres kezelés (az arcüreggyulladás kezelése) , sikertelenség esetén az orrsövényműtét mérlegelése.

Üdvözlettel: Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2009. május 28., 13:37; Megválaszolva: 2011. október 04., 11:10
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Fül.
Furdeskor belement a viz a fulembe , amit fulpiszkaloval szerettem volna kiszedni, amikor eszrevettem , hogy az egyik fulembe kb fel centit ert be a palca, mig...
Fül szúrás lesz?
Kedves doktor /nő! 3-4napja zúg a bal fülem, be van dugulva és fáj, nem folyik semmi belőle nincs lázam se. Előtte buszon utaztam és minden ablak...
Fülkürthurut
Üdvözlöm! Visszatérő problémámra szeretnék segítséget kérni! Sajnos minden hónapban menstruációm erős migrénnel jár amit csak hideg vizes...
Füldugulás73
Az alábbi problémámra kérnék választ: kb.2-3hete megfázásos betegség után a bal fülem bedugult picit néha fájt ritkán valami váladék is...
Megfázás utáni füldugulás
Tisztelt doktor úr! Olyan panaszom van hogy voltam fülészeten, mert egy hete megfáztam és ráment a fülemre, nagyon rossz érzés és nem akar...