Köszönet.

tisztelt dr piros zsuzsanna. megszeretnem koszonni, hogy megtisztelt valaszaval. igy tobbet megtudttam es nyugodtabb is lettem. elszomorit, hogy az itteni orvosok csak felszinesen vizsgalnak.es szerintem azert is van mar 4 eve ez a betegsegem, mert nemkezeltek ki.most is mar egy hete nagyon faj, eg, feszit. van egy kerdesem?   antibiotikum jo e ra? neve azi sandoz.500 mg.3 db os legyen kedves megirni nekem. elore is koszonom. tisztelettel. gizus.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza a antibiotikum témában

Tisztelt Gizus!


Az Azi Sandoz nevű antibiotikum egy makrolid antibiotikum, mely a hatáspektruma alapján elviekben jó lehetne a betegségére, azonban mégsem javasolnám, mert helyi kezelés lenne a célravezető. Ebben a típusú gyulladásos megbetegedésben a szájon át alkalmazott gyógyszer szöveti koncentrációja nem elegendő. Ha fülcseppel, vagy gyógyzseres fülcsíkkal együtt alkalmazná, akkor megfelelő eredményre lehetne számítani. A legjobb az lenne, ha fül-orr-gégésszel konzultálna, aki a megfelelő dózist, a kezelés hosszát és a helyi kezelést összehangoltan adná meg önnek.
Ezenkívül ilyen hosszan fennálló panaszok esetén én kórokozó tenyésztés, és annak antibiotikum érzékenység meghatározása alapján szeretek gyógyszert választani (még ha ez látszólag jelentősen drágítja is a vizsgálatot).
Ha a betegsége háterében gombás fertőzés áll, az antibiotikum ronthat az állapotán.
Másik nagyon fontos dolog: nincs gyógyszertúlérzékenysége?

Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Kérdés: 2009. május 24., 23:14; Megválaszolva: 2011. október 03., 15:13
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban