Paracetamol

Tisztelt Doktorno, Doktorur, az orvos torokfajasra napi negyszeri (!? ) Paracetamolt irt fel. Latatlanba, vizsgalat nelkul! (Angliaban tortent) . Ugy tudom, a Paracetamol nem jo, elraktarozodik a szervezetben, es karosodasokat okozhat. Mit lehet torokfajasra szedni, ha nincs laz? Koszonettel, Katalin

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza paracetamol témában

Kedves Katalin!

A paracetamol rossznak nem rossz, csak éppen tüneti szer. Ami azt jelenti, hogy láz és fájdalom csillapítására való. A torokgyulladás oki kezelése szükség szerinti antibiotikum adását jelenti.

Ha azonban vírusfertőzésről van szó, valóban csak tüneti kezelést ajánlunk: fájdalom csillapítást (melyre különböző szopogatós tabletták is rendelkezésre állnak) , ha lázas lázcsillapítást, bő folyadékot, kúraszerűen napi 1000 mg C-vitamint, meleg (de nem forró) teákat. Nagyon jó a hársfa, kamilla. Panaszok súlyosságától függő mértékben fizikai kíméletet, ágynyugalmat.

Vannak melegitalok, melyek patikában kaphatóak, és egyben tartalmaznak gyulladáscsökkentő, fájdalom és lázcsillapító szereket, C-vitamint. Általában ezekben is paracetamol a hatóanyag.

Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Kérdés: 2009. május 21., 22:40; Megválaszolva: 2011. október 03., 08:23
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás
Mandulagyulladás