• Füles kérdések

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm!

        Olyan kérdésem lenne, hogy okozhat e problémát ha a párom csak ugy viccből, egészen váratlanul, hirtelen belecsókol a fülembe úgy, hogy jó nagyot cuppanjon, akár egymás után többször is és ezek után alig hallok valamit arra a fülemre. Próbálom leszoktatni róla mert szerintem nem teljesen egészséges.

        Másik kérdésem az lenne, hogy ha valamelyik fülem mellett pl. hajnyíró géppel vágnak, annak a zúgása kihat az oldalamra, mintegy belső csikálás szerűen. Ilyenkor érzékennyé válik ez a terület és próbál távolodni a zajforrástól. Mit lehet a magyarázat?

        Ez az előzőleg leírtakkal nem függ össze, mert ez már régóta így van.

        Várom válaszát. Tisztelettel: K. Dániel

        WEBBeteg szakértő válasza a fülcsengés témában

        Tisztelt Dániel!


        A panasza, ami pl. hajnyíráskor jelentkezik, teljesen normális, a csiklandóssághoz hasonló jelenség. Egyénenként változó mértékű, csakúgy, mint a csiklandósság.
        Ami a fülbepuszilást illeti, valóban előfordulhat, hogy ha igen jó nagyot sikerül cuppantani a fülébe, akkor a dobhártyára akkora nyomás nehezedik, hogy az megsérül, beszakad. Egyébként is túl nagy nyomásterhelést jelent ez a fülre, emiatt érzi, hogy utána tompábban hall (ez egy reflex mechanizmus következménye), és előfordulhat hogy füle hosszabb, rövidebb ideig cseng.
        Valóban jobb lenne, ha párja valami mással próbálná megviccelni...

         

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        Dr. Piros Zsuzsanna
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-21 22:53:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 14:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: