Orrdugulás

Tisztelt Dr. Lengyel Csongor úr!

Köszönöm gyors válaszát! Kérdésére a válaszaim: Az első allergia vizsgálat 2004. ben volt ( alkar "szurkálós") aminek az eredménye akkor azt mutatta, hogy elsősorban a lándzsás útifű a fő allergén, a másodikat nem sikerült kinyomozni, míg a harmadik, legkisebb volt akkor a parlagfű. Minden választ harapó fogóval kellet kihúznom belőlük, ezért az információ hiány. A legutóbbi, ( 2008 ban) vérvétellel végrehajtott allergia vizsgálat a parlagfű allergiát mutatta a leg erősebbnek, az összes többi teszt elenyésző méretű volt. (ha ez segít, szkennelve el tudom küldeni önnek) A második kérdése: az orrszárnyak belélegzéskor össze tapadnak-e? Soha nem volt ilyen panaszom. A harmadik pedig esetleges arcüreg gyulladást feltételez.  36 éves vagyok, de nem emlékszem arcüreg gyulladásra ezen idő alatt. Azt mindenképpen fontosnak tartom, hogy rendszeresen sportolok, (foci 28. éve) és mintha  közben nem érzek dugulást, de utána, már zuhanyozás közben igen. Várom válaszát köszönettel: D.Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a orrdugulás témában

Kedves Kérdező!
 
Elnézést, de a második válasszal nem voltam olyan gyors. Azért nem írtam hamarabb, mert átgondolva a történetet végül arra jutottam, hogy egy vizsgálattal több adathoz juthatnék az orráról. Kérem, keressen fel!


 

Üdvözlettel: Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. május 10., 22:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 07:01
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Érzékszerveim a COVID után... :)
Fül-torok viszketés
torokfájás covid idején
Mandulaműtét után
Párnahatású hallásromlás