Hirdetés
      • Fülbaj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Decemberben jobboldali vírusos eredetű gennyes középfül gyulladásom volt.A szorító, nyomó érzés a fültőnél és az állkapocs alatt, valamint az enyhe fülsipolás megmaradt az érintett oldalon.A garatvizsgálat, a mikroszkópos fül vizsgálat, a hallásvizsgálat, a nyomásvizsgálat, az arcüreg röntgen, a fogak panoráma röntgene, a szájsebészeti vizsgálat eltérést nem állapított meg. Nyaki UH-val pajzsmirigy göböt és cisztát állapítottak meg, de az orvos szerint ez a tüneteket nem okozhatja. Az állkapcsommal szintén nincs gond.Olyan érzésem van, mintha gyulladás lenne a fülem környékén,de lázam, hőemelkedésem nincs. Mi lehet a gond? Az UH a nyirokcsomókat, a fültőmirigyet nem mutatta kórosnak. Előre is köszönöm a választ! Tisztelettel: Dóra

        WEBBeteg szakértő válasza a középfülgyulladás témában

        Kedves Dóra!

        A fül nehezen felejt. Egy-egy gyulladás nyomaként még hosszú ideig fennállhat huzatra vagy hidegre való érzékenység, esetleg egy olyan érzés, hogy valami nincs rendjén. Amit ilyenkor tehet (mivel látom, hogy alaposan kivizsgálták) az az, hogy ad neki időt és vigyáz arra, hogy ismételten ne alakuljon ki gyulladás. Az elővigyázat elsősorban a következőket jelenti:
        - az erős hanghatások, a huzat és a hirtelen nyomásváltozás (pl.: vízbe ugrás) kerülését,
        - a felső légúti hurutok megelőzését és/vagy idejében való kezelését.

        Türelem, és jobban lesz!

        Üdvözlettel:

         

        Üdvözlettel: Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-03 22:31:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 10:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés