• Nyaki nyirokcsomók

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A nyakam oldalsó-hátsó tájékán mindkét oldalt több érezhető csomó van. Ezek nyomásra nem érzékenyek, kissé kemények, borsónyi-mogyórónyi méretűek. Már évek óta ott vannak, de eddig azt gondoltam, mindenkinek van, nemrég tudtam csak meg, hogy másoknak nincsenek ilyen jól kivehető csomók a nyakán. Mitől lehet ez?

        WEBBeteg szakértő válasza a nyaki nyirokcsomó témában

        Kedves Kérdező!


        Nyaki nyirokcsomói mindenkinek vannak, alkatától is függ, mennyire tapinthatóak. Ha ezek nem tömöttek, nem fájdalmasak, nem növekednek, teljesen normális esetben is tapinthatóak lehetnek.
        Főleg ha évek óta így van és ezek változatlanok az évek során.
        Ha mégis nyugtalanítja Önt a dolog nyaki ultrahangvizsgálat során a szerkezetük is megítélhető és eldönthető van-e bennük kóros elváltozás.

         

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        Dr. Piros Zsuzsanna
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-05 09:04:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 06:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: