• Fülgyulladás megelőzése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr! Tengerpartra készülünk nyaralni. Az utóbbi alkalmakkor mindig kegyetlenül begyulladt a párom füle, hazaérkezéskor a fülészeten kötöttünk ki. A kérdésem az lenne, hogyan tudnánk elkerülni. Esetleg milyen recept nélküli szert javasol, amit magunkkal vihetnénk. Köszönettel:Lestárné

        WEBBeteg szakértő válasza a fülgyulladás témában

        Kedves Kérdező!


        Levelében nem említi, de gondolom a férjének hallójárat vagy külsőfül gyulladása szokott a nyaralás után kialakulni.
        Megelőzésként amit tehetnek, hogy a fülét a víztől óvják. Tengerparti nyaraláskor természetes a fürdés, pancsolás. Nehéz róluk lemondani, de ezek után minél alaposabban, minél hamarabb ki kell szárítani a fület. Nem javaslom, hogy bármivel a hallójáratba nyúljanak, azzal csak kórokozókat juttatnának be, az egyébként is átlagosnál érzékenyebb fülbe! Kapható a patikákban ún. Dryear nevű fülspray, speciálisan a hallójárat szárítására kifejlesztve.
        Előfordulhat, hogy párjának idült hallójárat-gyulladása van, ami a nyaralások alkalmával hirtelen belobban. Ha hazatértek, és sikerül az akut gyulladást kivédeni, akkor is javaslom keressenek fel fülészt, a hallójárat egyensúlyának helyreállítása érdekében.

         

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        Dr. Piros Zsuzsanna
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-01 15:22:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 13:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: