• Hajhullás kisgyermekkorban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Fontos lenne, hogy válaszoljanak nekem a kérdésemre, minnél hamarabb. Kislányom 2 éves, kb. 1 hónapja hullik a haja, voltunk vérvételen az teljesen rendben van, vizeletét is vizsgálták az is ok. Elmentünk fül-orr gégészetre és ott a dr. úr azt mondta az orrmanduláját látja gyulladtnak. Lehetséges, hogy ezért hullik a haja? Írt fel Sinupret cseppeket, 4 napja szedi, várható ettől javulás és a hajhullás megszűnése? Azt mondta 2 éves kor után ki lehet venni az orrmandulát, ez igaz, mert én úgy tudom csak 3 éves kor után. Kérem válaszoljanak nekem. Köszönettel: egy aggódó anya

        WEBBeteg szakértő válasza a hajhullás témában

        Kedves Aggódó Anyuka!


        Az orrmandula akut gyulladása gyógyszeresen kezelhető, túltengés esetén szoktunk műtétet végezni. Valóban ha lehetséges 3 éves kor után végezzük a műtétet. Nagyon komoly indokkal hamarabb is.
        A hajhullás oka elviekben lehet szervezeten belül zajló gyulladásos kórkép. De azt mondják 3 éves kor alatt a hajcsere történhet hirtelen is, vannak védőnők akik szerint ez nem utal betegségre, akkor sem, ha ennek kapcsán a baba teljesen megkopaszodik. Ezután sokszor egészen más színű és minőségű haj nő újra, azelőtt sima hajból göndör, vagy épp fordítva. Szülők az ilyen típusú hajváltást betegséggel, hajvágással, környezetváltozással hozzák összefüggésbe, de valójában ezektől független jelenségről van szó.
        Én szeretném Önt megnyugtatni, azt javaslom várjanak 2-3 hetet, figyeljék meg nő-e új, pihés kis babahaj az elvesztett szálak helyén. Sokszor ha a baba tejfelszőke lesz, az új szálacskákat nehéz felfedezni. Gond akkor van, ha az elvesztett haj helyén nem jelenik meg utánpótlás. Ekkor legelőször bőrgyógyásszal kell konzultálni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        Dr. Piros Zsuzsanna
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-27 15:47:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: