• Herpesz és nyirokcsomók

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Dr. Lengyel Csongor részére

        Tisztelt Doktor Úr!

        November óta úgy érzem fáj a torkom. A nyaki nyirokcsomóim is meg vannak duzzadva, hol jobban, hol kevésbé. Voltam nyaki ultrahangon, ahol kisebb cyisztákat találtak csak. Időközben rájöttem, hogy az a torokfájás lehet, hogy herpeszektől van, a torkom felső része (ha mondhatjuk úgy, az orrnyílás körüli rész) szokott fájni. Elképzelhető, hogy azért tűnik úgy, hogy fáj a torkom mert legyengült az immunrendszerem és hónapokon át belső herpeszeim voltak/vannak? A herpeszek nyirokcsomóduzzanatot okozhatnak? Valószínűnek tartja, ha immunrendszererősítőt szedek akkor javulhat ez a helyzet? Ezek alapján nincs okom daganatra gondolni? Milyen vizsgálat javasolható még, ha véleményem szerint ez nem mandulagyulladás, és a pajzsmirigy vizsgálat (véreredmények) ereményei sem hoztak semmi eltérést, (csak az AST volt egy picit magas). (A fogaim is rendben vannak.)

        Várom szíves válaszát!

        Köszönettel: M.T.

        WEBBeteg szakértő válasza a nyirokcsomó gyulladás témában

        Kedves Kérdező!

        Érdemes volna látni az ultrahang leírását (a cisztákat a nyak melyik területén írta le, ezek mekkorák, milyen a szerkezetük stb.). A herpesz jelentkezése általában az immunrendszer legyengülésének jele, és bár az ajak körül a leggyakoribb, előfordulhat az orrbemenet környékén is. Azt hiszem érdemes volna vírusszerológiai vizsgálatot végezni (adenovírus, toxoplasma, CMV, EBV irányába), hiszen ezek is okozhatnak tartós nyaki nyirokcsomógyulladást.

         

        Üdvözlettel: Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-28 10:16:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon