Fülpattogás hangos koncert után

Tiszteletem! Az lenne a kérdésem, hogy tavaly novemberben egy hangos koncert után sokáig zúgott sípolt a jobb fülem! Ez mára már teljesen elmúlt, de viszont azt vettem észre, hogy bármiylen hangos hang után eggyet pattan a jobb fülem! Mégha hangosan beszélek, akkor is a végén van egy halk pattanás.. mitöl lehet ez? Kell erre szednem valamit? bilobilt már szedtem de már nem szedem mert nsemmi sípolás nincs.. csak ez a pici patogás..

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a fülpattogás témában

Tisztelt kérdező!


Pattanó hangot általában a fülkürt megnyílásakor hallhatunk, de ez ritkán kapcsolódik a hangos hangok hallásához. Ugyanakkor vannak védőmechanizmusok, melyek védik a fület az erős hanghatásoktól, de ezek nem járnak hallható hangélménnyel.
Ami a koncert utáni fülcsengést, fülzúgást illeti, akut hangtrauma után szokott ilyen történni. Ilyenkor a tartós halláskárosodást megelőzendő infúziós kezelést szoktunk javasolni. Ez már nem jön szóba az Ön esetében. A Bilobil szedése azonban nagyon hasznos volt.
Azért egy hallásvizsgálatot ajánlanék önnek, és eszerint döntenék a teendőkről. Ha halláspanasza nincs tartós gyógyszerszedést nem tartok szükségesnek, de kúraszerűen B-vitaminok szedése.

 

Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. április 27., 08:47; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 06:47
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Érzékszerveim a COVID után... :)
Fül-torok viszketés
torokfájás covid idején
Mandulaműtét után
Párnahatású hallásromlás