• Orrcsepp használat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor ur/nő!

        Több éve orrcseppet használok folyamatosan (3-4 éve). Van-e rá gyógymód, hogy ne kelljen használnom, mert nagyon kellemetlen naponta 4-5-ször is eldugul az orrom és akkor muszály vagyok használni. Hova forduljak tanácsért? Válaszát köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a orrcsepphasználat témában

        Tisztelt kérdező!


        A túlzott, és hosszan tartó orrcsepphasználat kóros elváltozásokat okoz az orrnyálkahártyán. Tartós javulást csak az orrcsepp elhagyása hoz. Azonban gyakran olyan fokú orrlégzési nehezítettség lép fel, ha a beteg nem alkalmazza a szert, hogy lehetetlennek tűnik a leszokás.
        Segítséget fül-orr-gégész szakorvos adhat, aki az orrcsepp elhagyása mellett, orrnyálkahártya lohasztó gyógyszert ad, ezzel segítve a leszokást.
        Ez így is nehéz, hosszadalmas folyamat, de az orrcseppek egyéb mellékhatása miatt is feltétlenül szükséges.

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        Dr. Piros Zsuzsanna
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-20 10:01:02; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 19:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: