• Szívizomláz? El nem múló mandula gyulladás.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő / Doktorúr! Mostanában nagyon fáj a hátam és a szívem környékén. Olyasmi érzés mintha áram menne át rajtam vagy mint egy izom láz. Néha ilyen ˇlüktetést" érzek, és ha hirtelen megmozdulok  vagy sóhajtok egy méjet belenyilal a fájdalom. Nem tudom hogy közre játszhat az, hogy december óta mandula gyulladásom van.? Még mindig nem mult el. Igaz, már nem fáj de valami váladék még mindig van a torkomon és piros is. az előző orvosom "akut" mandulagyulladásnak állapította meg 2x is kaptam antibiotikumot de nem hatott semmit majd  adott egy 3. at is. Mi közben elmentünk egy tenyésztésre hogy megtudjuk mért nem múlik. A 3. gyógyszert már nem szedtem be, elmentünk egy gégészhez aki azt mondta hogy gomba és adott rá gyógyszert. Közben megjött a tenyésztés eredmény és nem találtak semmit sem. Átiratkoztam a szüleim orvosához  hátha ő tud segíteni.(Közben az iskolában oltás volt hepatitisz B ellen a doktornő előbb azt mondta hogy nem kaphatom meg majd 2 hét múlva mégis csak beadta.) A szüleim orvosa adott egy dorithricin nevű szopgató tablettát 3 óránként kell bevenni belőle napi 5x  még van 5 db de eddig semmit nem hatott. Igaz, naponta csak 3-4 vettem be. Ha erre is tudna valamit javasolni megköszönném. Előre is nagyon köszönöm: egy 15 éves lány

        WEBBeteg szakértő válasza a mandulagyulladás témában

        Kedves 15 éves lány!


        Azt javasolom, minél hamarabb forduljon orvoshoz, mert panaszai hátterében állhat szívizom, szívbelhártya, szívburok gyulladás is. Ezek vírusfertőzés szövődményei is lehetnek, de a súlyosabb forma a Streptococcus fertőzés kapcsán kialakuló szívbelhártya gyulladás, mely maradandó károsodást is okozhat. Ez gyakran lappangva zajlik.
        A diagnózis felállításához EKG, szívultrahang vizsgálat nagyon fontos. A mandulagyulladással való összefüggését laborvizsgálat, fül-orr-gégészeti vizsgálat igazolja. A kezelés kardiológus feladata, de a mandulagyulladás kezelése (mely általában a műtéti eltávolítás) elsődleges.
        Javaslom haladéktalanul keresse fel orvosát, a mandulagyulladását kísérő mellkasi, szívtáji panaszai miatt.

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        Dr. Piros Zsuzsanna
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-17 15:48:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 12:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések