• Nasivin orrcsepp terhesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dokor Nő / Úr!

        16 hetes kismama vagyok. Éjszakánként bedugul az orrom és Nasivin 0,05% orrcseppet használtam. Nem minden alkalkommal, de elég sokszor. Azt hallottam, hogy ez áthat a babának. Bár gyógyszertárban azt mondták, hogy ha az előírt mennyiségben használom, nem okoz gondot. Én 1-1 cseppet használtam, egyszer egy nap és nem rendszeresen.
        De most nagyon aggódom, nem tettem-e rosszat a babával?

        Előre isköszönöm válaszukat!

        Ildikó

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Tisztelt Ildikó!


        A Nasivin orrcsepp használata terhesség és szoptatás alatt nem javasolt. Az előírt adagban sem. Ennek oka, hogy nem történt elég vizsgálat ahhoz, hogy biztonsággal kizárhassuk a magzatra kifejtett káros hatásokat. 
        Megnyugtatásul azonban elmondható, hogy kísérletesen káros hatás sem igazolódott, 207 terhesnőn végzett vizsgálattal, akik a terhesség első harmadában alkalmazták a gyógyszert, nem mutattak ki a magzatra káros hatást.

         

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-18 22:21:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 09:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Olajozott fültisztítás
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés