• Orrmandula.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

         

        Magkaptam ma a szövettani leleteket,és szeretném,ha véleményezné,mert nem értek belőle semmit.

        Makroszkopos leírás: 2 db-ban érkezett,szabálytalan alakú szövetrészlet.Az egyik 5x2x2 mm-es,a másik 10x2x2 mm-es sárgás-barna színű,puha tapintatu szövet.

        blokkszám:2,egyéb adatok: he,tartalék anyag van e:nem

        Mikroszkópos leírás: Histologiailag idült lobosan infiltralt többmagsoros mucociliaris hámmal fedett tonsilla szöveti képe látható,állományában megtartott marginalis zónájú hypepplasias nyirokfolliculusok tömegével,melyek csíracentrumában typusos mitosisok és lymphoglandularis testek tömege van. A peritonsillaris szövetek lombmentesek.Hámdysplasia,infiltrativ hámfolyamat nem azonosíthatók.

        diagnozis: vegetatio adenoides

        megjegyzés: malignitas nem igazolható

        köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a orrmandula témában

        Kedves Kérdező!

        Nem kell aggódnia, hiszen lelete röviden jóindulatú orrmandula-megnagyobbodást igazol. Semmilyen olyan szövettani eltérés nincs, amely daganatra utalna. Egyes esetekben (elsősorban akkor, ha panaszt okoz) ilyenkor is lehet szakorvosa javaslata műtét.

        Üdvözlettel: Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-28 14:35:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 18:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés