• Orrmandula?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm Doktor Úr/Nő! Szeretném megkérdezni, hogy van e félnivalóm a következő lelettől? Mr vizsgálaton voltam, majd fül, orr gégészeten.Vettek szövettant, de sajnos még nincs meg.Ez orrmandula lehet, vagy valami más? Melléklelet: Az epipharynxba felső 4/5-ében éles kontúrú, alsó partumában kissé karélyos szélű, utóbbiban a kontasztanyag adása után intenziv halmozást mutató, az adott életkorban, de ettől eltekintve is kórós méretű lágyrész terime domborodik (legnagyobb átmérője kb.35x17, 5x37 mm) Kicsit aggodok.

        WEBBeteg szakértő válasza a orrmandula témában

        Kedves Kérdező!

         A szövettani lelet minden valószínűség szerint nyilatkozni fog arról, hogy volt-e értelme a "kicsit aggódásnak". Felnőtt korban az orrgaratban hasonló jelmenetet mutató duzzanat mindenképp felveti a daganat esélyét, ezért jó minél előbb szövettani vizsgálattal tisztázni a folyamat természetét.

         

        Üdvözlettel: Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-25 22:08:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 13:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: