• Orrdugulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Egy jó ideje hogy, nem érzek illatoka és ízeket sem,az orrom belseje kiszárad és véres váladék jön ki belőle.Ha náthás leszek akkor teljesen eldugul az orrom,már csak az orrspray segit,de ezek után sem érzek szagokat és ízeket. Kb.6éve vizsgált meg orr-fül-gégész,de nem talált semmit. Mi lehet a problémám? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szaglás, ízérzés témában

        Tisztelt kérdező!

        Ez a panasza már 6 éve áll fenn?
        Vagy ez egy újabb panasz, de 6 éve nem látta fül-orr-gégész?
        A szaglás és ízérzészavar vizsgálata fül-orr-gégész és ideggyógyász közös feladata. Okai is mindkét szakterületet érintik.
        Amennyiben önnek orrlégzési panasza is van, ez a fül-orr-gégészeti okot valószínűsíti. Az orrdugulás önmagában is lehet ok, hiszen a belélegzett illatanyagok nem jutnak el a szaglóhámhoz, mely az orrüreg hátsó, felső részén helyezkedik el. Ez az ízérzést is zavarja.
        Panaszait nagy valószínűséggel az orrnyálkahártya idült gyulladása okozza, emiatt érezhet orrdugulást, orrszárazságot, jelentkezhet orrvérzés. Ennek hátterében tisztázni kéne van-e allergiás megbetegedése, orrváladék tenyésztéssel az esetleges fertőzéses fennállását. A kezelés az okoktól függően sokféle lehet.
        Az orrspray használatát határozottan nem javasolom. Ront az állapotán, főleg ha orrvérzés is kíséri azt.

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        Kedves Kérdező!

        A hat év nagy idő! Mindenképp javasolt volna egy mai fül-orr-gégészeti vizsgálat.

        Üdvözlettel:

         

        Üdvözlettel: Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-01 08:49:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 12:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés