Hirdetés
      • Hidegérzékenység, mi lehet az oka?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Orvos Szakértő!

        "Hidegérzékeny" vagyok. Ez a következőben nyílvánul meg: a hidegitalok fogyasztását követően rövid ídő alatt (max 1-2 nap) begyullad a torkom.

        Régebben ez nem így volt (4-5 éve) és a hidegérzékenség csak lassan alakult ki. Eleinte nem zavart, viszont manapság (22 éves vagyok) már a szobahőmérsékletű folyadékok is túl hűvösek számomra, ezért langyosan fogyasztom őket (hogy a torok begyulladását elkerüljem).

        A problémámmal már fordultam háziorvosomhoz, de ő nem tudott érdemleges választ adni az érzékenység okára, csak gyógyszereket (penicilin tartalmú) írt fel a kialakult torokgyulladásra.

        Következő kérdésekre szeretnék választ kapni: Mi lehet az érzékenység oka? Hogyan lehetne kezelni? Kihez kellene fordulnom vele?

        Válaszát előre is megköszönöm!

        Tisztelettel:

        Jakab József

        WEBBeteg szakértő válasza a torokgyulladás témában

        Kedves Kérdező


        A torok érzékenységét nagyon gyakran az orrlégzés gátoltsága okozza, ennek oka leggyakrabban az orrsövény ferdesége (kezelése miatti). Előfordul, hogy más okok (pl. orrpolip vagy orrmelléküreg-fertőzések) állnak ennek hátterében. Ezen kívül fontos megemlíteni, hogy a gyomorsavtúltengés is okozhat hasonló panaszokat.


        Tehát: először irány a fül-orr-gégészet, majd a gasztroenterológia!

         

        Üdvözlettel: Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-25 09:18:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 08:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés