• Tüszős mandula

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy pontosan egy hete az egyik mandulám be van gyulladva, sokkal nagyobb mint alapállapotban, sokkal nagyobb, mint a másik és van rajta egy kis méretű sárgás-fehér folt, bizonyára tüsző. Semmilyen más panaszom nincs. Nincs láz, fejfájás, torokfájás, izomfájdalom, semmi. A problémám az,hogy már egy hete nem akar elmúlni, pedig az ilyenkor szokásos minden eszközt bevetettem, torokfertőtlenítés, sósvizes öblögetés, kamillatea, pirítós stb. Ezen kívül a problémát az jelenti, hogy külföldön tartózkodok még jó darabig, így kicsit bonyolult elmenni orvoshoz, nem kizárt, de megoldható. Ellenben az adminisztratív nehézségek miatt inkább kihagynám, ha nem muszáj. Mit javasolnak, hogyan tovább?

        WEBBeteg szakértő válasza a mandulagyulladás témában

        Kedves Kérdező!

         

        Ritkán fordul elő egy tüsző önmagában. A sárgásfehér folt lehet egy barlangszerű járat bejárata, amelyen keresztül a mandulából az elhalt szövettörmelék ürül. A leírása alapján inkább valószínű, hogy krónikus mandulagyulladása van – ennek a megítélése pedig valóban szakorvosi feladat. Ha valóban ez igazolódik be, a kezelés műtéti.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-25 09:37:10; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 12:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés