• Füldugulás érzése 2.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Dr. Lengyel Csongor részére Tisztelt Doktor úr! Köszönöm válaszát. Kérdéseire az alábbi válaszokat tudom adni: Kapott fülmosást, és azután mi történt? - A szédülés elmúlt, és vártam a többi tünet elmúlását (ez 2008. februárban volt) Látható volt a dobhártyája és ép? - Igen, ép. Történt hallásvizsgálata, és/vagy dobüregi nyomásmérés (tympanometria)? - Hallás vizsgálaton voltam a múlt héten (2009. jan. 08), a doktornő szerint ép a hallásom. A vizsgálat után elküldtek nyaki röntgenre. De különösebb problémát ott sem találtak. Az orrlégzése megfelelő? Néha olyan mintha nehezebb lenne a levegővétel orron keresztül, halk siploó hang kiséretében veszek levegőt, mintha el lenne dugulva az orrom, de nincs. Más: a vérnyomásom 90/120 a körzeti orvos szerint ez rendben van (39 éves vagyok és kb 95-100 kg, 178 cm magas), A vérnyomásra Tryasin szedek. Üdvözlettel Székely Kálmán Levelem: Füldugulás érzése 2008-11-26 11:24:13 Kedves Doktornő! Ez év március óta füldugulás érzésem van, mindent hallok rendesen, de mégis olyan mintha be lenne dugulva a fülem. Voltam fülészeten, kaptam fülmosást a jobb fülembe volt több váladék, de ezután sem múlt el az érzés. Azóta voltam vérvételen és adtam vizelet mintát, de minden leltem rendben van. Majd voltam nyaki ultrahangon, de a leletem itt sem mutatott eltérést. A körzeti orvos írt egy hete fel egy betaserc nevű gyógyszert, de semmi változás. Ön szerint, hogy tovább? Mi lehet az oka? A gyógyszerész szerint lehet ennek a tünetnek az oka a stressz. Ön szerint is. Milyen szakorvoshoz forduljak? Üdvözlettel Az Ön válasza Kedves Kérdező! Kapott fülmosást, és azután mi történt? Látható volt a dobhártyája és ép? Történt hallásvizsgálata, és/vagy dobüregi nyomásmérés (tympanometria)? Az orrlégzése megfelelő? Sok olyan dolog volt, amire nem adott választ, pedig fontos lenne. A vérvétel a vizeletvizsgálat, a nyaki ultrahang nem segít a füldugulás okának eldöntésében. Ahogyan a Betaserc sem segít a füldugulásos panasz megszűnésében. Kérem, látogasson meg egy fül-orr-gégészt! Üdvözlettel. Dr. Lengyel Csongor fül-orr-gégész

        WEBBeteg szakértő válasza a füldugulás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Vannak bizonyos fül-orr-gégészeti vizsgálatok, melyek még szóba jöhetnek (dobüregi nyomásmérés, fülkürt funkció vizsgálata). Ezek elsősorban a fülkürt működését vizsgálnák. Ennek működészavara állhat a panaszai hátterében.
        Ha ezek a leletek is negatívak lennének, nem fül-orr-gégészeti okok is szóba jöhetnek.  

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna
         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-22 21:35:46; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 18:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés